Veere sluit zich aan bij belastingsamenwerking

Algemeen

Met ingang van 1 januari werkt de gemeente Veere op het gebied van belastingen samen met de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Schouwen-Duiveland.De naamgeving van de samenwerking verandert daarmee in Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland. De gemeente Middelburg is gastgemeente voor deze samenwerking. Al in december worden de eerste brieven verzonden naar de inwoners van het hele gebied, dus ook in Veere, onder de nieuwe naam ondersteund door de logo’s van de vier gemeenten.

Door de samenwerking op het gebied van belastingen is de kwaliteit van en dienstverlening aan de inwoners van de drie gemeenten, die nu al meedoen, verbeterd. Zo laat de gemeente weten. De inwoners van Veere kunnen hier straks ook van profiteren. De samenwerking maakt mogelijk dat diverse medewerkers zich kunnen specialiseren in de verschillende belastingheffingen die gemeenten opleggen doordat het team nu groter is. Ook is het mogelijk de digitale diensten verder uit te breiden en bezwaar- en beroepschriften eerder af te handelen.

Inwoners die vragen hebben, kunnen telefonisch contact opnemen met de samenwerking in Middelburg. Een persoonlijke afspraak kan nog steeds plaats hebben op alle gemeentehuizen of stadskantoren van de eigen gemeente. Alle werkzaamheden op het gebied van belastingheffing, invordering, uitvoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) en de facturering en invordering van privaatrechtelijke vorderingen (zoals nota’s voor de huur van een gymzaal of sporthal) worden ook voor Veere vanaf deze maand al vanuit Middelburg uitgevoerd. De belastingcollega’s uit Veere zijn sinds november al in Middelburg werkzaam.

Meer nieuws