MZC'11, GPC en SSV'65 zetten 2E op haar kop
MZC'11, GPC en SSV'65 zetten 2E op haar kop

MZC'11, GPC en SSV'65 zetten 2E op haar kop

Algemeen

Het is weer eens ouderwets spannend in de tweede klasse E, de afdeling waarin de laatste seizoenen bijna van alles kan. Op de tiende speeldag was het weer zover.

Om nogmaals aan te geven dat het soms een gekkenhuis in de tweede klasse E is, zaterdag 25 november verloor de topdrie. Koploper Bruse Boys verloor met 2-0 bij GPC, Zwaluwe, nummer twee, deed dat met dezelfde cijfers bij SSV'65 en nummer drie, Terneuzense Boys, kreeg de grootste kat in de zak: 2-6 tegen MZC'11. De Zierikzeese ploeg richtte zich na een 2-0-achterstand, net als tegen SSV'64 (4-2) en De Meeuwen (2-4), op en was daarna niet te houden. Dit alles gebeurde onder regie van Ramon Janson die er vijf (!) maakte. De onverwacht ruime zege past ook wel weer in het plaatje van de prestatiecurve van MZC'11 tot nu toe. Het is nogal wisselvallig: neem bijvoorbeeld de 2-2 tegen VVC'68 of de 6-2-nederlaag bij GPC. Bij laatstgenoemde leed Bruse Boys haar tweede nederlaag in het seizoen 2014/2015. Wie al tweeëneenhalve maand niet heeft verloren, kan een keer tegen de lamp lopen. Dat gebeurde dus zaterdag in Vlissingen, met opmerkelijke feitjes: voor het eerst in deze competitie scoorde Bruse Boys niet en voor de eerste keer sinds de openingsdag kreeg ze twee goals tegen. Achter het cijfermatige verhaal klinken de woorden van trainer Wim Nieuwland. ,,Uiteindelijk heeft GPC terecht gewonnen. Ze heeft goed geprofiteerd van een totale offday bij ons. Er was geen beleving, geen overtuiging, alles op tachtig procent." De Dinteloorder merkt terecht op dat Bruse Boys bij 0-0 tweemaal de paal en een keer de lat raakte. ,,Maar het zat er echt niet in. Een 'geluk' is dat Zwaluwe ook verliest." Daardoor blijft Bruse Boys koploper, maar staan ineens de bovenste zes ploegen binnen drie punten van elkaar in het 'gekkenhuis' van de tweede klasse E. Een afdeling lager is het niet zo bont. Daar zijn de verhoudingen na tien speeldagen duidelijk in beeld gebracht. De ploegen uit de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee maken de dienst uit en dat was zaterdag ook het geval op het Oostersportpark waar Duiveland en Den Bommel (foto)elkaar troffen. De Oosterlanders, vertoevend in het rechterrijtje van de derde klasse B, trof in de Flakkeese ploeg de nummer vier van de competitie, kwam nog wel voor maar trok toch aan het kortste eind. Tot slot, van deze enerverende tiende speeldag, krijgt het duel in de vierde klasse B tussen WIK'57 en Rimboe nog een staartje. Bij 1-1 net voor rust staakte de jonge scheidsrechter het duel op sportpark de Vospit. Hij had de wedstrijd niet in de hand en besloot, toen het hem te heet onder zijn voeten werd, het duel te staken.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Tweede klasse E: GPC-Bruse Boys 2-0 Terneuzense Boys-MZC’11 2-6 (1-2, 2-2, 2-3, 2-4 en 2-5 Ramon Janson, 2-6 Corné Schilperoort)

Derde klasse B: Duiveland-Den Bommel 2-3 (1-0 Thijs Rentier, 2-3 Mehari Marcos) DFS-De Fendert 1-1 (1-0 Orlando Monteiro Brito) WFB-ZSC’62 4-1 (1-1 Mike de Voogd)

Vierde klasse B: SKNWK-DVO’60 2-1 (Leendert van Heukelom, 2-1 Carlo van der Maas) WIK’57-Rimboe 1-1 (1-0 Wilmar Berrevoets)

VROUWEN Tweede klasse: MZC'11-Jodan Boys 0-1

ZONDAGVOETBAL RESERVES Zesde klasse: sportclub Zierikzee-Goes 3 3-1 (Thomas Vos 2, Jeroen Nouwens) DZC'09-Luctor'88 3 3-0 (Jerry Verwest 2, Jan-Kees Uijl) Ouwerkerk-Jong Ambon 3 2-2 (Ramon Durleijn, Sylvain Caverlé)

Meer nieuws