Delta Sport-handballers verliezen verdiend

Meer dan een subtopper was HVV'70, de tegenstander van Delta Sport in haar zesde competitieduel, de voorgaande jaren niet. In het seizoen 2014/2015 is het helemaal ander: het 'sub' is er af en HVV'70 is nu een topper. Dat ondervond Delta Sport aan den lijve: 25-37 (14-22).

John Jansen, trainer van de handbalploeg uit Zierikzee, hoefde er niet om heen te draaien. Gewoon verloren van een goede, handballende ploeg, luidde de eerste vraag. Een volmondig 'sowieso' was het antwoord na de wedstrijd tegen koploper HVV'70, dat, zo zei Jansen zondag in Sportblok, liever geen kampioen wil worden. Het zijn 'luxeproblemen' die de Middelburgse coach totaal niet heeft. Hij moet het jonge Delta Sport in de hoofdklasse zien te houden en gezien de stand op de ranglijst voldoet hij vooralsnog aan die 'doelstelling'. Tegen HVV'70 was er geen seconde twijfel dat Delta Sport een punt aan haar totaal van vier zou gaan toevoegen. De eerste goal werd gescoord door de tegenstander en daarna waren vele aanvallen doeltreffend achter Delta Sport-doelman Mick Vleeshouwer. De thuisploeg pikte in het begin nog wel enigszins aan, maar vanaf 9-11 scoorde HVV'70 bij wijze van spreken van uit alle hoeken en standen. ,,We hadden weinig kijk op hun wissels", doelde Jansen op de gevarieerde aanvallen van HVV'70. ,,Dan zie je dat een ploeg, die jong is, dat tactisch inzicht nog niet heeft." Ondanks dat de marge bij rust liefst acht treffers - een achterstand die voor elke handbalploeg schier onoverbrugbaar is - was, vond Jansen dat Delta Sport een 'acceptabele' tweede helft had gespeeld. ,,Ze hebben niet slecht gespeeld." Maar bovenal was Delta Sport niet opgewassen tegen de lijstaanvoerder dat nog geen punt heeft laten liggen. Scores Delta Sport: Koen de Bruijn 7, Kevin Meulmeester 6, Thijs van Splunder 4, Jordi Crasbeek 3, Guust Sluijs, Jimmy Niemans, Guido de Graaf, Ruben Bos .