MRSA in Goese ziekenhuis onder controle

Algemeen

De MRSA-verspreiding die eind vorige week werd geconstateerd op de afdeling Longgeneeskunde van het ADRZ in Goes is inmiddels onder controle.

Er zijn geen nieuwe gevallen geconstateerd. De afdeling wordt in zijn geheel gedesinfecteerd en in de loop van de dag worden weer gefaseerd patiënten opgenomen. Voor Afdeling D gold vanaf donderdag een opnamestop, nadat een MRSA-besmetting was vastgesteld. Uit het onderzoek dat daarop volgde, bleken vier patiënten en een medewerker positief. De patiënten zijn inmiddels naar huis en worden behandeld door de huisarts. Eventueel kan de huisarts deze patiënten verwijzen naar de MRSA-poli van het ADRZ.

De medewerker gaat voorlopig nog niet aan het werk. Vandaag worden als extra controle de patiënten aangeschreven die de afgelopen maand op de longafdeling verbleven en inmiddels weer thuis zijn. Zij krijgen het verzoek zich alsnog te laten testen. Er is overigens geen verband aangetoond met de MRSA-verspreiding die vorige maand werd vastgesteld in het Middelburgse woonzorgcentrum Eben-Haëzer. Besmetting met MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus) vindt vooral plaats door direct huidcontact, voornamelijk via de handen. Bij verminderde weerstand kan de bacterie voor ernstige infecties zorgen.

Meer nieuws