Benefietconcert Arctic-teams brengt vierduizend euro op

Algemeen

Een benefietconcert van de Arctic Teams I en II, met optredens van W.A.F., Desperado's en Six Strings Down, heeft ongeveer vierduizend euro opgeleverd. 

De optredens hadden zaterdag plaats in het Brouwse Tonnenmagazijn en maakte deel uit van de vele acties die dit jaar in het kader van 3FM Serious Request worden gehouden. Het Glazen Huis van de dj's staat dit jaar in Haarlem, de plaats waar de Noordkaap Challenge, waaraan de twee Arctic Team vanaf 8 december meedoen, finisht. De twee ploegen uit Brouwershaven bestaan uit Simon en Jeannette van den Hamer en Johan en Jeffrey van Beveren. Zij stonden eerder in de papieren editie van Wereldregio met onderstaand verhaal: Kwartet Brouwenaren zoeken het ‘hogerop’

Jeanette en Simon den Hamer en Johan en Jeffrey van Beveren verenigen het nuttige met het aangename. In het kader van één van de vele acties van 3FM Serieus Request wagen de vier Brouwenaren, verdeeld over twee wagens, zich aan de Noordkaap Challenge.

Het is niet de eerste keer dat inwoners van Schouwen-Duiveland per auto naar het meest noordelijke puntje van Scandinavië trekken. Een kleine twee jaar geleden deed Bruenaar Johan Bal dat tijdens dezelfde challenge. Jeanette den Hamer, die regelmatig met haar man Simon op vakantie naar Scandinavië gaat, is één keer eerder op de Noordkaap geweest maar had de pech dat het totaal niet helder was. ,,Ik rook en zag de zee, maar we konden elkaar niet zien.” Nu met de Noordkaap Challenge in zicht hoopt ze meer te zien. Ook het vermaarde noorderlicht. Dankzij Simon den Hamer staat het viertal aan de start van de Noordkaap Challenge op 6 december vanaf het Mediapark in Hilversum. ,,Hij kwam op een avond thuis en zei dat hij ons had opgegeven”, meldt zijn vrouw. Na wat formaliteiten en betalingen was de deelname definitief. Johan van Beveren, eigenaar van de gelijknamige vishandel, beschouwt het noordelijke ‘uitstapje’ als een uitdaging. ,,Ik laat het over me heen komen. Ik bereid me hier zo goed mogelijk voor. Voor mij is het weer wat anders. Drie jaar geleden ben ik met drie vrienden met een rugzak door Sumatra getrokken. We houden niet zo van het strand, geen van ons vieren. Dit is mooi om mee te maken.” Jeanette den Hamer is vanwege haar reizen naar Scandinavië enigszins bekend met de barre omstandigheden. ,,Het is hele andere soort kou. Veel droger. Bij -10 kun je er in je shirt rondlopen. Een meter sneeuw is er gene uitzondering en op de wegen ligt een ijslaag. Je moet er met spijkerbanden rijden.” Na de start in Hilversum moeten het Brouws Arctic team I (van Simon en Jeanette den Hamer in een Ford Ranger) en het Brouws Arctic team II (van Johan en Jeffrey van Beveren in een Chevrolet Avalanche) 7.200 kilometer afleggen door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen om vervolgens via het laatste land weer af te dalen en 20 december te finishen in Haarlem, de plaats waar dit jaar het Glazen Huis van Serious Request staat. Jeanette den Hamer: ,,Dat is ook een reden om mee te doen, alleen de reis erheen duurt iets langer. Ik kom elk jaar bij het Glazen Huis. Het is het gevoel dat je krijgt dat je daar allemaal staat voor het goede doel. Het doel van dit jaar spreekt me bijzonder aan.” Voor dat doel, aandacht voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlogen en conflicten sexueel worden misbruikt, houden de Brouwse teams diverse acties. Zo verkopen ze diverse gadgets en t-shirts en organiseren ze 1 november een benefietconcert met drie lokale bands in het Tonnenmagazijn. Om het allemaal officieel te houden en te doen, hebben ze vorige week een stichting in het leven geroepen. De Arctic-teams zijn ook op Facebook te volgen. Bedrijven, die interesse hebben om de twee Brouwse teams te sponsoren, kunnen mailen naar brouwsarctic@gmail.com.

 

Meer nieuws