Cadeautje voor nieuwe Sportblok
Cadeautje voor nieuwe Sportblok

Cadeautje voor nieuwe Sportblok

Algemeen

Het nieuwe sportcentrum in Zierikzee heeft nog een ‘cadeautje’ van €125.000 tegoed van de Stichting Renesse. Aan wethouder Ad Verseput (sport) is gevraagd om met een suggestie te komen. Dat vertelt Renger Erenst, die na twaalf jaar de voorzittershamer van de Stichting Renesse neerlegt en plaats maakt voor Hans Simons uit Renesse. Erenst had graag aangebleven, maar de statuten maken dat niet mogelijk. De stichting dacht eerst aan een glijbaan, maar dat lijkt technisch een probleem

In Erenst’s periode heeft de Stichting Renesse ondermeer theater de Weverij (samen met Zeeuwland) en de Werf in Zierikzee gerealiseerd. De stichting geeft jaarlijks zo’n €500.000 uit aan projecten in de regio. Zo steunde de club ook het culturele project Centree gedurende drie jaar.

Erenst is ervan overtuigd, dat de stichting veel projecten een duw in de goede richting kan geven. Met name projecten als de Centree en theater de Weverij zouden zonder steun van de Stichting Renesse niet van de grond komen. ,,Hier had de gemeente ook een verantwoordelijkheid kunnen nemen, maar heeft dat niet gedaan,” aldus Erenst.

De Stichting Renesse was ooit een beheersclub van de vroegere gemeente Westerschouwen. Na de gemeentelijke herindeling van 1997 bleef de stichting overeind. Af en toe loerde de gemeente naar het kapitaal van de club (nu ruim €8.000.000). Maar onder bewind van Erenst is de discussie over het opheffen van de stichting nooit meer gevoerd. ,,Als het naar de gemeente was gegaan, was het geld zo verdwenen. Nu kunnen we projecten blijven steunen.”

Meer nieuws