Veelpleger komt niet opdagen
Veelpleger komt niet opdagen

Veelpleger komt niet opdagen

Algemeen

Een 22-jarige inwoner van Oosterland verscheen vandaag om onduidelijke reden niet op de zitting van de meervoudige strafkamer in Middelburg.

Zijn advocaat, die niet gemachtigd was om de verdediging te voeren, wist ook niet waarom zijn cliënt er niet was. De veelpleger moet zich verantwoorden voor een aantal geweldsdelicten. Zo mishandelde hij dit jaar op 13 januari in Zierikzee een fietser. Nog geen vier maanden later (26 april) werd de Oosterlander in Zierikzee door de politie op heterdaad aangehouden voor een mishandeling. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich dusdanig dat hij een hoofdagent in het gezicht zou hebben geschopt.

De politieman was als slachtoffer op de zitting. De rechtbank besloot de zaak aan te houden. ,,We doen een bevel tot medebrenging, want de verdachte dient hier verantwoording af te leggen”, zei rechtbankpresident B. Duinhof. Ook wil de rechtbank een rapport over de mogelijkheden voor een behandeling. Een reclasseringsmedewerker liet weten dat het moeilijk is om contact te krijgen met de Oosterlander, die zijn afspraken slecht nakomt. De strafzaak werd voor onbepaalde tijd aangehouden.

Meer nieuws