Bruse Boys heeft eerste periodetitel in eigen hand
Bruse Boys heeft eerste periodetitel in eigen hand

Bruse Boys heeft eerste periodetitel in eigen hand

Algemeen

Slechts een gewonnen wedstrijd scheidt Bruse Boys van een plaats in de nacompetitie aan het einde van het huidige seizoen. Winst op het Terneuzense Boys van oud-Bruse Boys-trainer Alexander van Keulen, komende zaterdag de opponent in Zeeuws-Vlaanderen, voldoet daartoe sowieso.

Op de zevende speeldag - de eerste periode gaat over acht wedstrijden - rekende de formatie van coach Wim Nieuwland pas laat af met WHS, de hekkensluiter van de tweede klasse E. Echter, nadat Mats Willemse de score in de tweede helft had geopend, was Bruse Boys niet te stoppen. Dat gold vooral voor Domenique van den Berge (links op de foto), die in het tweede deel van de tweede helft vier keer scoorde. Het was zijn eerste kwartet goals in een wedstrijd op seniorenniveau. Door de ruime zege heeft Bruse Boys het veroveren van de eerste periodetitel in eigen hand. Wanneer de Bruenaren zaterdag 1 november in Terneuzen de plaatselijke Boys verslaan, is dat een feit. Een gelijkspel volstaat eventueel ook, maar dat is afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. Zo zit Zwaluwe op het vinkentouw. De Brabanders, die 1 november naar MZC'11 afreizen, zouden bijvoorbeeld bij een zege op sportpark Den Hogen Blok met de periode aan de haal kunnen gaan wanneer Terneuzense Boys en Bruse Boys gelijk zouden spelen. Het zojuist genoemde MZC'11 boekte een goede zege in Zoutelande waar ze na een 2-0-achterstand tegen De Meeuwen goed terug knokte en uiteindelijk met 2-4 won. Klein smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Matthijs Hage met een liesblessure. In derde klasse B viel er voor de eilandelijke vertegenwoordigers niet zo veel te juichen. DFS en ZSC'62 moesten genoegen nemen met een punt tegen respectievelijk WFB en Smerdiek. Duiveland verloor voor de derde keer op rij: ditmaal was Kogelvangers te sterk. Door de laatste resultaten zijn de drie Schouwse teams allen terug te vinden in het rechterrijtje. ZSC'62 staat er met een na laatste plaats het slechts voor. SKNWK, het vorig seizoen lang in de race voor het kampioenschap in de vierde klasse, gaat nu in die afdeling vrolijk door met winnen. In Poortvliet werd het 1-5; het tegendoelpunt van SPS kwam voort uit een strafschop. ,,We zijn amper in de problemen geweest", aldus SKNWK-trainer Jack Wijnands. De Nieuwerkerkers blijven na zaterdag medekoploper met ZBVH dat tegen Rillandia ook vijfmaal scoorde.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Tweede klasse E: Bruse Boys-WHS 5-0 (1-0 Mats Willemse, 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0 Domenique van den Berge) De Meeuwen-MZC'11 2-4 (2-1 Ramon Janson, 2-2 Matthijs Hage, 2-3 Rick Bevelander, 2-4 Dennis Dekker)

Derde klasse B: WFB-DFS 1-1 (1-1 eigen doelpunt WFB) Kogelvangers-Duiveland 4-1 (2-1 Reinier Looij) ZSC'62-Smerdiek 3-3 (1-1 eigen doelpunt Smerdiek, 2-1 Robin Provoost, 3-1 Arjan Smalheer)

Vierde klasse B: SPS-SKNWK 1-5 (0-1 Wilco de Valk, 0-2 Robbert Padmos, 0-3 Carlo van der Maas, 0-4 Niels Gunst, 0-5 Robbert Padmos) WIK'57-Stavenisse 2-3 (1-0 Wilmar Berrevoets, 2-3 Remco Theunisse)

VROUWEN Tweede klasse: MZC'11-Zuidland 5-0 (Daniëlle Boogert 3, Jetske Meintema 2)

ZONDAGVOETBAL RESERVES Zesde klasse: DZC'09-Zeelandia/Middelburg 4 0-2 Ouwerkerk-sportclub Zierikzee 3-4 (Richard van de Berg 2, Casey Okker - Thomas Vos 2, Yuri Vogelzang, Milo Tockacks)

Meer nieuws