Benefietdiner voor Burkina Faso
Benefietdiner voor Burkina Faso

Benefietdiner voor Burkina Faso

Algemeen

Het restaurant van de Wildeman in Zierikzee staat donderdag 13 november volledig in het teken van Burkina Faso. Sala de Clercq uit Burgh-Haamstede organiseert er dan met haar stichting La Filabumbu een benefit-diner voor dit Afrikaanse land.Sala de Clercq is enige jaren geleden haar liefde naar Nederland gevolgd maar haar verbintenis met haar geboorteland Burkina Faso is nooit verdwenen. Al enkele jaren zamelt ze kleding en spullen in en probeert ze met haar stichting geld binnen te halen om die spullen naar het land te vervoeren. Ook wordt er gewerkt aan het slaan van drinkputten.

In samenwerking met WereldRegio hield ze enkele jaren geleden een inzamelingsactie in het basisonderwijs. En nu dus een benefit-diner in de Wildeman. Belangstellenden betalen vijftig euro per driegangendiner (exclusief drinken). Volgens Sala de Clercq een leuke en leerzame manier om iets meer over het land te weten te komen. En een deel van de opbrengst is voor de stichting. ,,Samen met de kok van het restaurant heb ik een diner samengesteld. Een toegankelijk menu maar natuurlijk wel met typische kruiden uit Burkina Faso,” legt ze uit. De maximaal vijftig aanwezigen worden bijgepraat over de stichting en het werk dat ze doet voor Burkina Faso. Ook zal er een speelse veiling zijn van producten uit het land.

,,Wat ik ook hoop is dat er misschien mensen zullen komen, die iets van hun vrije tijd voor onze stichting kunnen geven. Alle hulp is welkom en het is zó belangrijk voor het land, dat nog veel nodig heeft.” Daarbij kiest de stichting ervoor om vooral projecten op te zetten, die door de lokale bevolking zelf kunnen worden voortgezet. Dus niet alleen steun, maar vooral helpen bij het inrichten van bijvoorbeeld de lokale economie. ,,Daar probeert onze stichting juist ook producten uit het land te verkopen.”

Belangstellenden kunnen ze aanmelden via de email lafilabumbu@gmail.com. Het aantal plaatsen is beperkt dus snel aanmelden is verstandig. ,,We zullen de mensen dan meteen een uitnodiging sturen. We hebben er echt zin in.” Overigens helpt Sala in de keuken en zijn er ook landgenoten, die zich in de bediening zullen manifesteren. Meer informatie over de stichting op www.lafilabumbu.com.

Meer nieuws