Babbeltruc rukt verder op
Babbeltruc rukt verder op

Babbeltruc rukt verder op

Algemeen

Het komt in de regio steeds vaker voor, dat criminelen met een babbeltruc proberen binnen te komen om vervolgens hun slag te slaan. Vorige week was er nog een 88-jarige vrouw uit Haamstede slachtoffer van deze praktijken. Zondag om kwart voor negen ’s avonds belde een onbekende vrouw bij het slachtoffer aan. Op een slinkse manier werden sieraden afhandig gemaakt en verdween de dader met de noorderzon. De bejaarde vrouw woont in één van de aanleunwoningen bij Duinoord in Haamstede.

Vaker steken berichten de kop op. Zo zijn er in Zierikzee ook regelmatig types actief die onder het mom van een veiligheidscheck het huis weten binnen te komen om zo de kwetsbare plekken van een woning in kaart te brengen. In een aantal gevallen gaven deze personen zich uit als medewerker van de gemeente Schouwen-Duiveland. De gemeente neemt afstand van deze handelswijze en zegt van niets te weten. Ook woningbouwvereniging Zeeuwland laat via sociale media weten dat zij nooit zonder afspraak op de stoep staan en adviseert mensen dan ook niet op babbeltrucs in te gaan.

De politie laat weten de criminele activiteiten zeer serieus te nemen, niet in de laatste plaats omdat de impact ervan zeer groot is. De politie adviseert slachtoffers te allen tijde contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Meer nieuws