Duidelijke taal Duiveland-trainer

Vincent van Noord, de trainer van Duiveland, had niet veel tekst nodig om de 1-3-nederlaag tegen Kruiningen te omschrijven.

,,Ik vond dat we de hele wedstrijd niets te vertellen hebben gehad. We kwamen terug tot 1-2 en toen was het even spannend, maar die jongens maken goed de 1-3. Het is gewoon een dik verdiende overwinning waar niets op aan te merken is." Met deze paar zinnen was eigenlijk het relaas van het zesde competitieduel van Duiveland in de derde klasse B verteld. Het sierde de nieuwe coach op het Oostersportpark dat hij niet allerlei excuses uit de kast trok om het matige optreden van zijn manschappen te vergoelijken. Immers hij had kunnen afgeven op de (wat oudere) scheidsrechter, die bijvoorbeeld een uittrap aan de Kruiningen-goalie gaf terwijl het een overduidelijke corner voor Duiveland was. Dat deed Van Noord niet. Hij had ook de vele afwezigen - enkele van hen waren voor het duel wel actief op het trainingsveld, werkend aan hun herstel - kunnen opvoeren voor het verlies. Dat deed Van Noord evenmin. Hij zette wel Ronald Zwager op de bank. De belangrijkste speler van Duiveland had voorafgaand aan de wedstrijd twee keer niet kunnen trainen. ,,Twee keer niet trainen is niet spelen", verduidelijkte Van Noord. ,,Ik heb daarvoor mensen als wissel die dan kunnen spelen. Hoe je dan heet of het nu een kampioenswedstrijd is of niet." Wederom duidelijke taal van Van Noord, die daarna net zo makkelijk toegaf dat juist Zwager - hij maakte de aansluitingstreffer - gevaar stichtte en dreigend was. Nog zonder Zwager creëerde Duiveland in de eerste helft slechts een kans. Masoud Osmanie, dit seizoen redelijk trefzeker, liet een goede mogelijkheid op het openingsdoelpunt liggen. Dat werd gescoord door een Kruininger die een vrije trap vlak voor het doel verlengde. De vrije trap was ontstaan na een overtreding van Duiveland-doelman Jelmer Stouten die buiten het strafschopbied een tegenstander vloerde. Het leek rood waardig. Van Noord weersprak dat stellig. ,,Jelmer maakte buiten de 'zestien'  een overtreding. Het was geen doorgebroken speler, maar hij was wel te laat. Dus een terechte gele kaart." Min of meer terecht was ook de 0-2-voorsprong die Kruiningen zich snel na rust verwierf. Het had daarbij de pech dat een schot via Jan Looij achter Stouten verdween. Met nog een goede twintig minuten te spelen zorgde Zwager met een rake schuiver voor hernieuwde spanning. Echter, de beste (kop)kans was (weer) Osmanie, maar dat gebeurde pas nadat Kruiningen de marge weer naar twee had getild. De gemiste kans was een voorbeeld van een speler die niet in de wedstrijd zat. Van Noord: ,,Verder waren we slordig in balbezit, verloren we duels en waren we niet scherp. Onze kracht is strijd en beleving, maar daar was vandaag geen sprake van. Ik had er wel zes of zeven kunnen wisselen".

(foto: Marcel Zwager passt de bal naar Jan Looij (2) in de wedstrijd tegen Kruiningen)