Filmmakers zoeken fanfare en figuranten

Algemeen

De laatste filmopnames voor de film Silhouetten tegen het licht staan gepland voor op zaterdag 25 oktober in Zierikzee en in het landschap van Schouwen-Duiveland.De filmmakers zoeken nog figuranten en een goede fanfare.,,We willen graag zaterdag 25 oktober opnames gaan maken in Zierikzee. Het is de bedoeling dat we een kleurige optocht met een fanfare en muzikanten en tevens veel figuranten bij elkaar krijgen. Wie doet er mee als figurant?,” vraagt filmmaker Eef de Graaf.

Silhouetten tegen het Licht is een film die komt te draaien in de Dikke Toren van Zierikzee (de Sint-Lievens Monstertoren). Een film die gaat over het landschap van dit eiland. Met deze film wordt het landschap van Schouwen-Duiveland op een bijzondere manier in beeld brengen. Een man komt al zwemmend aan bij het eiland Schouwen-Duiveland en komt er achter dat hij alles in Silhouet ziet, inclusief zichzelf. ,,We volgen de man op zijn tocht maar gaan ook mee in zijn belevingswereld. Hij begint een tocht over het eiland, een reis zonder doel. Wij worden meegenomen op zijn reis. Hij gaat langs verschillende locaties. Loopt door akkers, komt bij boerderijen ontmoet verschillende figuren en komt uiteindelijk weer terug bij de zee”.

Jaarlijks komen er meer dan 50.000 bezoekers naar de Dikke Toren van binnen nog totaal ruw en in bijna originele staat, alleen één van de muren binnen in is wit gekalkt en daar gebeurd niets. Deze film zal in het hoogseizoen doorlopend worden vertoond.  Op elk willekeurig moment in de film kan men het verhaal oppakken en worden meegevoerd door de beelden van het landschap, het reizende personage in het landschap en de schoonheid van de beelden. Aanmelden: Eef de Graaf en Inge Teunissen, Inge Teunissen: inge.teunissen@gmail.com, tel: 06 10 33 63 82 Eef de Graaf: ekgalleryatelier@gmail.com. Kijk ook op: www.stichtingview.nl

Meer nieuws