Bijzondere polsoperatie in ziekenhuis Goes

Algemeen

In het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes is met succes een bijzondere polsoperatie uitgevoerd die in Europa nog niet eerder is toegepast. Plastisch chirurg H.P. van Not plaatste bij een patiënt met ernstige pijnklachten een polsprothese van de nieuwste generatie. Het unieke ontwerp laat meer bewegelijkheid toe in de pols en hecht beter aan het bot. De operatie is goed en vlot verlopen en de patiënt maakt het goed.

De nieuwe prothese is ontwikkeld in Amerika en is daar deze zomer getest bij een beperkte groep van 21 patiënten. Plastisch chirurg Van Not was door de Amerikaanse producent, Integra LifeSciences, gevraagd om de polsprothese als eerste in Europa te plaatsen. Van Not verzorgt in Europa opleidingen voor deze specifieke chirurgische techniek. Twee vertegenwoordigers van de Amerikaanse producent waren uit Lyon overgekomen om bij de operatie in het ADRZ aanwezig te zijn.

De 42-jarige patiënt uit Vlissingen was vanwege de pijnklachten al diverse malen zonder resultaat geopereerd. De prothese blijkt een uitstekende oplossing. Daarnaast is de apparatuur voor het plaatsen van de polsprothese zoveel verbeterd dat dit eenvoudiger en meer voorspelbaar verloopt.

Meer nieuws