Man uit Zierikzee gearresteerd na liquidatie
Man uit Zierikzee gearresteerd na liquidatie

Man uit Zierikzee gearresteerd na liquidatie

Algemeen

De politie arresteerde drie mannen, waaronder een Zierikzeeënaar in het onderzoek naar de liquidatie van de Litouwer Gintas Macionis (37) uit Huijbergen. De officier van justitie en het rechercheteam spreken over een belangrijke doorbraak in dit onderzoek.

Het rechercheteam spreekt over een belangrijke doorbraak in dit onderzoek. Wellicht dat er op korte termijn nog meer aanhoudingen volgen. Politie en Justitie hebben namelijk aanwijzingen dat de liquidatie van Gintas Macionis niet op zichzelf staat. Het Team Grootschalig Opsporing houdt rekening met verbanden naar andere liquidaties. Er wordt in dit onderzoek overigens ook op internationaal niveau met andere opsporingsdiensten nauw samengewerkt. De verdachten zijn op dinsdagochtend 7oktober gearresteerd. Het gaat om: een 34-jarige man uit Zierikzee; een 39-jarige man uit Vlissingen en een 31-jarige man uit Zoetermeer. Deze laatste verdachte werd in zijn cel gearresteerd. Hij zat al gedetineerd in verband met een ander misdrijf.

Tijdens doorzoekingen van de woningen van de arrestanten werden vandaag drie wapens (waaronder een vuurwapen), grote contante geldbedragen en verdovende middelen (zowel hard- als softdrugs) aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd er apparatuur voor de bereiding/verwerking van amfetamine geconfisqueerd. De destijds 37-jarige Gintas Macionis, afkomstig uit Litouwen werd op zaterdagavond 22 februari jl. geliquideerd. Hij werd die avond rond 21.00 uur ernstig gewond aangetroffen op de oprit van zijn woning aan de Groenendries. Hij is daar waarschijnlijk opgewacht door de daders. Macionis was in zijn hoofd geschoten en overleed kort daarna in een ziekenhuis.

Meer nieuws