DFS wipt over ZSC'62

DFS heeft drie punten overgehouden aan de derby met ZSC’62 en stijgt daardoor naar de achtste plek op de ranglijst. ZSC’62 begon de competitie goed met een overwinning op Kruiningen, maar is na vier nederlagen op rij afgezakt naar de één na laatste plaats.De belangen van de clash afgelopen zaterdag in Scharendijke waren al vroeg in de competitie groot. Niet alleen de rivaliteit,  die leeft tussen DFS en ZSC’62, maakte het tot een interessant duel, tevens konden beide ploegen de punten erg goed gebruiken. Vooraf aan de wedstrijd had ZSC’62 drie punten en DFS twee uit vier duels. Pikant was ook de terugkeer van Nicky van der Velden, die aan het einde van vorig seizoen, toen ZSC’62 zich nog volop in de kampioensstrijd zat, de overstap maakte van ZSC’62 naar DFS. Dit werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. ZSC’62 mist al een aantal weken een aantal basisspelers (Jos Erades, Arjan Smalheer, Jos Kristalijn en Justin Vaane). Daar tegenover stond de terugkeer van keeper Raymond Bodbijl. Door de afwezigheid van Smalheer stond Provoost alleen in de punt van de aanval in een 4-5-1-systeem. DFS begon met een aanvallender 4-3-3-systeem. De toewijzing van scheidsrechter Martinus Boer door de KNVB was opmerkelijk voor dit duel. De man wordt zichtbaar gehinderd door een fysiek ongemak waardoor hij het tempo van de wedstrijd niet kan belopen. In de derde minuut beoordeelde hij de situatie niet goed toen Robin Provoost alleen op de keeper Kevin Verboom af ging en onderuit werd gehaald. De keeper had vroeg in de wedstrijd er met rood af moeten gaan maar Boer liet doorspelen. Het was een belangrijk moment in de wedstrijd. Dezelfde Provoost zette na een klein kwartier een prachtige slalom in dwars door het hart van de verdediging van DFS en rondde beheerst af: 1-0. DFS kroop meer uit haar schulp na de achterstand. Een aantal kopkansen hadden al tot de 1-1 kunnen leiden maar miste richting. Zonder dat hier een echte aanleiding toe was begon ZSC’62 grimmiger te spelen. Sommige harde tackles werden bestraft en bij een aantal harde tackles mocht er door gespeeld worden. Boer floot wat dat betreft niet kleinzielig. ZSC’62 speelde DFS echter in de kaart. In de 37e minuut mocht Chris Verhoek inrukken na zijn tweede gele kaart. De vrije trap die daar op volgde, werd prompt bij de eerste paal ingekopt door Stephan Santos dos Silva: 1-1. DFS drukte met een man meer door. Eerst redde Bodbijl nog mooi op een inzet van Santos dos Silva maar nog voor rust moest hij capituleren nadat Nicky van der Velden de rebound binnen tikte in de 43e minuut: 1-2. ZSC’62 stroopte de mouwen op na rust. Met een man minder zette zij DFS onder druk en in vierde minuut na rust was het weer gelijk. Michiel Schipper nam de bal na een corner beheerst op de borst en tikte met rechts binnen: 2-2. De man-minder-situatie begon de thuisploeg na een uur spelen op te breken. De ruimtes werden groter en DFS speelde dit zeer gedecideerd uit. In de 69e minuut kwam DFS weer op voorsprong: een corner werd twee keer van de doellijn gered maar de derde poging door Niels van den Bos was teveel: 2-3. ZSC’62 ging volop op zoek naar de 3-3 maar liep in de 74e minuut tegen een messcherpe counter aan afgerond door de zeventienjarige Dylan Adelaar. De jonge Adelaar was met zijn snelle acties aan de rechterkant al de hele wedstrijd een plaag voor de verdediging van ZSC’62. Hij is een mooie voetballer waar de mensen ‘voor naar het stadion komen’. Dezelfde Adelaar maakte het leed nog erger door de 2-5 binnen te schieten na goed voorwerk Van van der Velden. ZSC’62 zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Volgende week, uit bij de Fendert, kan ze in ieder geval weer over Erades en mogelijk Smalheer beschikken.