Live videostream Dog Soap Renesse op wereldregio.nl

Algemeen

Mirjam van Oord, de Hondenkapper't uit Zierikzee, probeert op 4 oktober met het evenement DogSoap in Renesse het officiële Guinness Wereldrecord Hondenwassen te verbeteren. Het huidige record staat nu op 167 honden. Naast het proberen te bemachtigen van deze wereldtitel wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor de Stichting Dier en Wens, een stichting met als doel de dierenwens van mensen van alle leeftijden met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in vervulling te laten gaan. De recordpoging zal plaatsvinden onder toeziend oog van mr. Nini Soeters-Schot, notaris te Zierikzee en Jacqueline van Burg, wethouder van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Het evenement DogSoap wordt omlijst met optredens van diverse artiesten zoals o.a. Albertina, Frank Live, Angesz van Gastel, Deejay JeanPaul, Deejay Remon Lacroix en het Popkoor Popvreugd uit Brouwershaven. Ook zijn er verschillende hilarische categorieën zoals "de verwende teven" waarin de verwendste honden maar vooral verwendste baasjes een aparte plaats krijgen in het programma. Ook worden er op deze gezellige dag door een heuse ambtenaar van de burgerlijke stand verschillende hondenhuwelijken voltrokken met als hoogtepunt wat gemeend wordt het eerste homohonden huwelijk ter wereld te zijn. Hiervoor heeft couturier Sjaak Hullekes de stropdassen ontworpen en vervaardigd. Dit alles onder fantastische leiding van presentator en hondenliefhebber Mike Starink.

Met honderden frisgewassen viervoeters met de natte neuzen in de richting van Stichting Dier en Wens belooft het een fenomenale dag te worden in Renesse. Dit alles met grote medewerking van (eilandelijke) sponsoren die zich belangenloos inzetten dan wel geld sponsoren voor de Stichting Dier en Wens.

WereldRegio zendt de recordpoging live uit via haar website, middels een livestream die beschikbaar is gesteld door van der Krieke Computers uit Zierikzee. Wilt u de recordpoging bezoeken bent u welkom op het parkeerterrein bij Hotel- en Congrescentrum de Zeeuwse Stromen aan de Duinwekken 5 in Renesse. Aanvang is 12.00 uur. Naar verwachting zal omstreeks 15 uur het wereldrecord worden verbroken. Om 18.00 eindigt het evenement.

Klik hier voor de livestream

Meer nieuws