Radar praat verder over samenwerking onderwijs
Radar praat verder over samenwerking onderwijs

Radar praat verder over samenwerking onderwijs

Algemeen

Volgende week donderdag buigen de leden van Radar (protestants-christelijk basisonderwijs) zich opnieuw over de koers, die zij willen uitzetten voor de toekomst. Eerder hielden de leden de boot met Obase (openbaar onderwijs) nog af uit vrees voor de eigen identiteit. Kees van Damme, directeur van Radar, bevestigt dat er donderdag een nieuwe ledenvergadering zal zijn. Hij zet vooral in op het beantwoorden van vragen, die tijdens de vorige ledenvergadering op tafel kwamen. Kern daarvan was de vrees dat Radar haar identiteit zou verliezen.

,,Maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden,” aldus Van Damme. Hij wil niet voor zijn beurt spreken, maar bevestigt dat de leden hernieuwd gevraagd zullen worden naar samenwerking. ,,Er zijn meerdere vormen van samenwerking mogelijk,” laat hij weten ,,maar als het gaat om de problematiek van de kleine scholen in de gemeente gaat, is de lokale onderwijspartner Obase wel de eerst aangewezen partij,” aldus Van Damme. Eerder werd het woord fusie nog uitgesproken. Maar Van Damme wil het nu liever hebben over ‘samenwerking’ en verwacht en hoopt dat daarvoor voldoende draagvlak zal zijn.

Het onderwijs op Schouwen-Duiveland staat aan de vooravond van een krimpperiode, waarin zich minder leerlingen zullen aandienen. Dat betekent dat scholen in de dorpen onder druk komen te staan. Door samen te werken, zoals ook de gemeente graag ziet, zouden de onderwijsaanbieders zich kunnen wapenen tegen de krimp. In de oorspronkelijke plannen is gesproken over meerdere regioscholen, waarin openbaar en protestants-christelijk onderwijs samen optrekken. Scholen tot 250 leerlingen. Daarnaast zou er plaats zijn voor een volledig op de identiteit geschoeide school zijn voor Radar.

Meer nieuws