Eerste tekenen van herstel Bruse Boys

Het voetbal is nog niet best en het aantal punten stemt evenmin tot tevredenheid, maar Bruse Boys vertoont enkele tekenen van herstel.

De eerste verbetering zit 'm in de tweede helft van de met 3-1 gewonnen wedstrijd van Zwaluwe, dat tot zaterdag samen met MZC'11 en Terneuzense Boys ongeslagen was in de tweede klasse E. Het moest ook wel na rust gebeuren voor de ploeg van trainer Wim Nieuwland, dat hoge ogen wil gooien in het seizoen 2014/2015, want vooral in de eerste helft borduurde ze 'voort' op de eerste twee wedstrijden tegen De Meeuwen (1-2) en Tholense Boys (1-1). In het eerste duel overtuigde Bruse Boys geen moment en in de tweede partij werd pas een minuut voor de officiële speeltijd de gelijkmaker door Martijn Backx aangetekend. Neem daarbij het uitvallen van Olaf Willemse - de verdediger, net terug van een andere blessure, liet zich uit voorzorg wisselen vanwege een opgelopen enkelblessure - en het leek weer een moeilijke middag te worden voor Bruse Boys. ,,Toen waren we het even kwijt", sprak Nieuwland over het uitvallen van Willemse. Tot overmaat van ramp kwam de thuisploeg ook op een 0-1-achterstand (Nieuwland: ,,Naïef ingrijpen bij een voorzet") in het eerste part. Na rust diende het herstel zich aan. ,,In de rust heb ik de boel op scherp gezet. Ze startten als een vuurpijl. We stonden toch achter", aldus Nieuwland. Er stond ook weer een ploeg die voor elkaar wilde gaan. Er werd geknokt in de positieve zin van het woord. ,,Je moet ergens tevreden mee zijn", zei de Dinteloordse coach met de gedachte dat je ergens moet beginnen. De goede vechtlust ging al snel gepaard met een gelijkmaker van Ben von Unen. Nog geen tien minuten later stond Bruse Boys ineens aan de goede kant van de score. Martijn Backx, de Nieuwerkerker die steeds beter zijn draai gaat vinden en ook betrokken bij de aanval van het eerste doelpunt, maakte de 2-1 omdat een verdediger van Zwaluwe even niet thuis gaf. Toen Zwaluwe weer wat later een terechte pingel moest incasseren omdat Domenqiue van den Berge werd gevloerd, waren de Brabanders lam geslagen. Mats Willemse, penaltyspecialist, faalde niet: 3-1. Nieuwland: ,,We hebben het op eigen kracht gedaan en na rust hebben we weinig weggeven. Dat is lekker".