Spacestation weer van start in Pontes

Algemeen

Op Pontes in Zierikzee start vandaag het nieuwe onderwijsprogramma van Stichting Space Station.Talenten in de schijnwerpers zetten en voor het voetlicht brengen, dat is het doel van Space Station Light. Space Station ontwikkelt een aanbod voor volwassen studenten met een meervoudige beperking. Doelbewust klopt de organisatie aan bij reguliere onderwijsinstellingen, zodat de studenten hun rol in de maatschappij vrijuit kunnen spelen. Space Station Light vindt plaats op de Campus Cultura van Scholengemeenschap Pontes Pieter Zeeman  in Zierikzee. De twintig lessen zijn gegoten in de vorm van doe-het-zelf theaterworkshops. Startdatum is 18 september 2014.

Space Station startte in 2006 in Zierikzee. Na vijf  jaar in het MFC en drie jaar op Scalda in Goes is de opleiding weer terug  op Schouwen-Duiveland. Coördinator Ariene van Westen: ,,We zijn bezig met een kennismakingsronde met de andere gebruikers van de Campus Cultura.  Ik hoop op een mix & match. Ik zie veel mogelijkheden tot samenwerking als het gaat om inzet van elkaars kwaliteiten, het aantrekken van producties en het organiseren van een slotevenement.  We willen, met de ervaring die we hebben opgebouwd, laten zien dat het aanbod voor Space studenten ook aantrekkelijk is voor anderen. Die wisselwerking is er nog nauwelijks.  We hopen ons in de kijker te spelen bij sponsoracties en hebben een gevarieerde verlanglijst.” Ook zal Space Station aanwezig zijn op de stagemarkt  9 oktober in Pontes.

Licht is het sleutelwoord dit seizoen. Er zijn stoplichten, voetlichten, toverlampen, vuurballen, led lights, black lights en geurkaarsen. Wie het decor niet kan zien, kan het wel ruiken. Wie niet kan horen, kan het aanraken. Wie het niet kan begrijpen, kan de saamhorigheid en de live muziek als een warme deken om zich heen voelen. Tijdens de workshops worden de studenten zichtbaar in al hun kracht en kleur. (foto Sylvia Wennekes)

Meer nieuws