Zonnepanelen voor huurders Poortambacht Zierikzee
Zonnepanelen voor huurders Poortambacht Zierikzee

Zonnepanelen voor huurders Poortambacht Zierikzee

Algemeen

Zeeuwland biedt vanaf september haar huurders van een gezinswoning uit Poortambacht de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen.Door het plaatsen van de panelen kunnen huurders besparen op de energiekosten.Een van de ambities van Zeeuwland is: betaalbaar kunnen wonen. Zeeuwland zorgt er voor dat het grootste deel van haar huurwoningen bereikbaar blijft onder de huurtoeslaggrens. Ook wordt gewerkt aan energiebesparende maatregelen, waardoor energielasten lager worden. Het plaatsen van zonnepanelen sluit daarom bij deze ambitie aan.

Zeeuwland kan dit jaar op 150 woningen zonnepanelen laten plaatsen. Bewoners uit de wijk Poortambacht krijgen als eerste de mogelijkheid om gebruik te maken van dit aanbod. In 2015 laat Zeeuwland opnieuw op 150 woningen zonnepanelen plaatsen. Deze eerste 300 woningen zijn een pilot project. Hiermee doet Zeeuwland ervaring op om te kijken of op grotere schaal hiermee in de toekomst verder wordt gegaan. Vanaf 2016 tot 2022 start Zeeuwland met het duurzamer maken van haar woningen. Als de zonnepanelen aan de verwachtingen voldoen, dan worden deze zeer waarschijnlijk ook opgenomen in de energieprojecten vanaf 2016.

Zeeuwland stelt als voorwaarde voor plaatsing dat de zonnepanelen 80% rendement opleveren. Hierbij is de ligging van de daken belangrijk en bijvoorbeeld de hoogte van begroeiing in de nabijheid van de woning. Als het rendement behaald kan worden, dan installeert Saman uit Zierikzee de zonnepanelen. De huurder betaalt hiervoor € 12,- per maand in de huur, maar kan met de zonnepanelen zo’n € 24,- per maand* besparen. Zeeuwland biedt een set aan van zes zonnepanelen met een rendement van ongeveer 1350 kWh per jaar. Zeeuwland neemt 1/3 van de kosten voor eigen rekening.

Zeeuwland werkt samen met andere Zeeuwse woningcorporaties (RWS in Goes, L’escaut in Vlissingen, R & B wonen in Heinkenszand, Woonburg in Koudekerke en Clavis in Terneuzen) in ‘Zuid-West Samen’ om kostenvoordeel voor de huurders te behalen. Een succes is de gezamenlijke inkoop en installatie van zonnepanelen door de zes Zeeuwse woningcorporaties. De komende twee jaar schaffen deze corporaties gezamenlijk voor ruim 1.600 huurwoningen in Zeeland zonnepanelen aan. Zo kunnen meer huurders profiteren van het product en brengen de corporaties de woonlasten voor deze huurders omlaag.

Meer nieuws