De 2-3 valt niet bij SSV'65, de 3-2 wel bij MZC'11

Met een katachtige reflex behoedde MZC'11-doelman Ruud van der Linde zijn ploeg voor een 2-3-achterstand, de aanval erop bezorgde Ramon Janson SSV'65 een kater van jewelste. Het is de wedstrijd tussen de Zierikzeese en de Goese formatie tijdens de tweede speelronde in de tweede klasse E in een notedop. En zo leidt de verrassende kampioen van de derde klasse B van het vorig seizoen nu verrassend de dans, op doelsaldo weliswaar, in de voetbaljaargang 2014/2015. Terneuzense Boys en Zwaluwe zijn de medekoplopers. MZC''11 had na zaterdag ook zomaar niet op de gedeelde eerste plaats kunnen staan want had Van der Linde zijn vingertoppen niet tegen het fraai geplaatste schot van een SSV'er kunnen krijgen, waren de Goesenaren voor de tweede keer op voorsprong gekomen op sportpark Den Hogen Blok gekomen. Gezien het spelbeeld en de verhoudingen binnen de lijnen was dat niet eens onterecht geweest. SSV’65, vorige week gestart met een 5-2-zege op Zaamslag, had de touwtjes in de eerste helft stevig in handen. Na twee minuten werd ze daarbij geruggensteund door een voorsprong omdat Martijn van Grunsven (,,Het was mijn fout”) niet kordaat ingreep bij een gevaarlijke voorzet vanaf links. Van der Linde bleef vervolgens hulpeloos achter en zag de bal achter zich verdwijnen. Oud-Zierikzee-trainer Marco Groeneveld, die de meeste spelers van het huidige MZC’11 onder zijn hoede heeft gehad: ,,De eerste helft was er voor ons niets aan de hand. We waren absoluut heer en meester. We speelden goed, verzorgd positiespel en konden makkelijk onder ze uitspelen”. Het was geen verrassing dat SSV’65 de score in de 23e minuut verdubbelde. Een grotere nederlaag leek in het verschiet te liggen. Van Grunsven zuchtte er na afloop bijkans nog van: ,,Het begin was niet best”. MZC’11-oefenmeester Adriaan Nieuwenhuijse deed er een schepje bovenop: ,,Het eerste halfuur was zwak. Er zit een bepaalde gemakzucht in het elftal”. Dankzij een goed benutte vrije trap van Benjamin Verwest, die aan het einde met een blessure aan zijn hamstring uitviel, kreeg de wedstrijd rond het halfuur een wat gunstigere wending voor de thuisploeg. Groeneveld: ,,Het was misschien geen vrije trap. Daar kun je over discussiëren.” De 1-2 deed MZC’11, hoewel SSV’65 wat kansen bleef creëren, goed en de spelers begonnen elkaar beter te vinden. Dit resulteerde nog voor rust in de 2-2 van Van Grunsven na een snelle aanval over vele schijven. In de eerste minuut rust kwam Van der Linde met zijn bewuste, katachtige redding waarna de 3-2 niet in het Zierikzeese maar in het Goese doel viel. Corné Schilperoort gaf een splijtend passje door het hart van de SSV’65-defensie waar Ramon Janson wel raad met wist. Alhoewel, raad. De jonge spits wilde de bal langs de keeper schuiven maar het werd een stift. ,,Ik raakte ‘m verkeerd.” Genoeg ‘verkeerd’ om de 3-2 te maken waarmee hij na twee duels viermaal heeft gescoord. Een minuut later was de Zeeuwse derby gespeeld. De SSV’65-doelman liet een voorzet los, Van Grunsven rekende er op dat hij de bal niet klemvast zou hebben en scoorde in een leeg doel toen de keeper de bal inderdaad niet goed verwerkte: 4-2. Drie momenten in drie minuten tegen kwam SSV’65 niet te boven. Nieuwenhuijse en Van Grunsven vonden de 4-2 de nekslag voor hun opponent uit Zuid-Beveland. ,,Misschien was dat wel de 2-2”, oordeelde Groeneveld op zijn beurt. ,,Maar bij 4-2 was het klaar.” Van Grunsven weer: ,,Deze zege zegt mij niet veel. We zijn prima begonnen en alle ploegen zijn nieuw voor ons maar we moeten niet te makkelijk denken. Nu sloop er een paar keer nonchalance in en dat moet er gewoon uit". Het nonchalance zit 'm in het feit dat MZC'11 makkelijk voetbalt. Dat was ook Groeneveld niet ontgaan. ,,Aardig elftal. Toch? MZC'11 is één van de titelkandidaten en wij spelen ook om de bovenste plaatsen."