Wisselende leerlingenaantallen basisonderwijs
Wisselende leerlingenaantallen basisonderwijs

Wisselende leerlingenaantallen basisonderwijs

Algemeen

Het basisonderwijs is weer begonnen en ieder jaar is het spannend hoeveel leerlingen de scholen aan zich weten te binden. Officieel is de peildatum voor het aantal leerlingen 1 oktober. Die datum hanteert het ministerie van onderwijs voor de bekostiging van het onderwijs. Radar (protestant-christelijk) komt desgevraagd nu met een lichte daling, volgens directeur Kees van Damme. ,, Op  1 oktober 2013 telde Radar 595 leerlingen. We verwachten op 1 oktober 2014 ongeveer 570 leerlingen te hebben. Ondanks de dalende trend zijn de Zonnewijzer en de Helchersee licht gegroeid.”

Obase wil nog geen cijfers prijsgeven. Desgevraagd verwacht de organisatie voor het openbaar onderwijs geen grote veranderingen. ,, De prognoses die de schooldirecteuren bij het bestuursbureau hebben aangeleverd laten een lichte stijging zien van het aantal leerlingen. Het bestuur gaat er derhalve vanuit dat Obase stabiel blijft qua leerlingenaantal,” aldus de reactie.

,,Afgelopen maandag stapten 174 leerlingen onze school binnen. Het vorig jaar waren er dat nog 200. Het verschil ligt in het feit dat wij vorig jaar twee groepen 8 hadden.Deze zijn vertrokken naar het voortgezet onderwijs.  Dit waren de laatste twee grote groepen. Hopelijk blijven we nu stabiel. Zoals het er nu naar uitziet komen er dit jaar evenveel kinderen binnen als dat de school zullen verlaten, laat directeur Erik Steegmans van de katholieke Willibrordusschool in Zierikzee weten.

Het Reformatorisch onderwijs (Nieuwerkerk, Bruinisse en Oosterland) telt momenteel zo’n 446 leerlingen en is ten opzichte van vorig jaar gelijk gebleven of iets gestegen. In Nieuwerkerk is er een kleine stijging, omdat er pleegkinderen bijgekomen zijn.

 

Meer nieuws