Eerste editie van Ringrieë Ouwerkerk

Algemeen

Op zaterdag 6 september wordt de eerste editie van Ringrieë Ouwerkerk georganiseerd. Dit evenement vindt plaats op de Ring van Ouwerkerk en start om 12.00 uur met een braderie, het Ringrieë is van 14.00 uur tot 17.00 uur, tussen de bedrijven door speelt een dweilband, ook is er live muziek in de Barbier.

Met de eerste editie Ringrieë zal ook de éérste kampioen Ringrieë van Duiveland een feit zijn.  Normaal gesproken vindt het ringsteken traditioneel plaats op Walcheren en natuurlijk op Schouwen waar het jaarlijks straofeest wordt georganiseerd. ,,Deze Schouwse traditie willen wij nu verder doorzetten naar Duiveland, voor zover wij weten heeft er nog nooit Ringrieë plaatsgevonden op Duiveland,” laat de organisatie weten.

De paarden worden geleend van Bart van der Wekken uit Kerkwerve. De Ringrieërs zullen bestaan uit plaatselijke Ringrieërs die verder worden aangevuld met ervaren ruiters van de Schouwse straodurpen. Ook is er een ervaren Ringrieër uit Walcheren uitgenodigd die een demonstratie gaat verzorgen. Een gedeelte van de ring zal worden afgesloten en met zand worden bedekt, hierdoor ontstaat er een zandbed van 40 meter lang met de benodigde ringen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via verwest@zeelandnet.nl

 

Meer nieuws