ALS-sponsortocht eindigt in Zierikzee
ALS-sponsortocht eindigt in Zierikzee

ALS-sponsortocht eindigt in Zierikzee

Algemeen

De afdeling ALS Zeeland organiseert een gesponsorde fietstocht door heel Nederland, waarmee aandacht gevraagd wordt voor de ziekte ALS. Een groep van twintig fietsers zal eind september, onder de titel ‘ALS ON TOUR” in Vlissingen beginnen aan de tocht die in totaal een week zal duren en eindigt in Zierikzee.

,,Elke volwassene die sterft ten gevolge van ALS is er een te veel. Daarom hebben we deze activiteit bedacht. Om aandacht te vragen voor de ziekte en om geld binnen te halen voor het broodnodige onderzoek,” aldus Marina Brokkinge,, één van de organisatorenALS Zeeland geeft hiermee een Zeeuwse invulling aan de nieuwe campagne die de Stichting ALS landelijk is gestart onder de titel ‘Ga door met mijn strijd’. Het is een vervolg op de eerdere campagne ‘Ik ben inmiddels overleden’ die veel aandacht heeft gekregen en ook grote impact heeft gehad op het publiek.”

Het startsein voor de fietstocht zal op 27 september in Vlissingen worden gegeven door Han Polman, de Zeeuwse Commissaris van de Koning. De fietsers zullen in totaal 850 kilometer afleggen, met als verste punt het dorpje Zurich in Friesland. Via de afsluitdijk komen ze uiteindelijk weer terug in Zeeland om te eindigen bij verpleeghuis de Wieken van Eilandzorg in Zierikzee. Op de diverse stopplaatsen in het land wordt een sponsoractiviteit georganiseerd door plaatselijke ALS-teams. Op deze manier worden de verschillende acties in Nederland verbonden door dit Zeeuwse initiatief waarin landelijk aandacht wordt gevraagd voor de ziekte. ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. ALS kan bij iedereen op volwassen leeftijd ontstaan. De oorzaak is onbekend en er is geen medicatie om de ziekte te stoppen of te genezen.

Door het langzaam afsterven van de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen, leidt de ziekte tot progressieve zwakte van spieren in armen, benen, gelaat en romp. ALS is ongeneeslijk. Patiënten overlijden gemiddeld drie jaar na de eerste verschijnselen, veelal door zwakte van de ademhalingsspieren.

Dit vraagt aandacht zodat ALS de wereld wordt uitgeholpen.

Meer nieuws