Schouwen-Duiveland scoort weer met stranden
Schouwen-Duiveland scoort weer met stranden

Schouwen-Duiveland scoort weer met stranden

Algemeen

Een mooi schoon strand waar het prettig verblijven en recreëren is, daar zet de gemeente Schouwen-Duiveland zich samen met haar partners dagelijks voor in. Deze inzet is dit jaar beloond met een achtste en negende plek in de top 10 van schoonste stranden. Op de achtste plaats het strand Brouwersdam en op de negende plaats strand Westenschouwen. Wethouder Ad Verseput nam namens de gemeente Schouwen-Duiveland de prijs voor deze mooie prestatie in ontvangst.

Nog schoner?De Schouwse stranden worden steeds schoner. Niet alleen doordat de gemeente blijft investeren in het schoonhouden van het strand, maar ook de aannemer die de werkzaamheden uitvoert denkt innovatief mee. Ook strandbezoekers en partijen zoals de strandpaviljoenhouders, RECRON en stichting NME, leveren ieder op hun eigen manier een bijdrage aan een schoon strand.

Schoonste strand verkiezing?De schoonste strand verkiezing is een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon waarbij ANWB-inspecteurs en strandbezoekers een top 10 samenstellen van de schoonste stranden in Nederland. De inspecteurs beoordelen aan de hand van inspecties en strandbezoekers kunnen stemmen op één van de vijftig badplaatsen verspreid over de vier kustprovincies: Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Holland en Friesland.

Meer nieuws