Op culinaire toer
Op culinaire toer

Op culinaire toer

Algemeen

Als het aan burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland ligt wordt het eiland de spil in het culinair genieten in de Delta. Volgens de gemeente liggen er grote kansen in het promoten van Schouwen-Duiveland op culinair gebied. Dit was al onderkend in het Eilandmarketingplan 2013-2018, maar is nu door de de VVV  Zeeland en de gemeente uitgewerkt in een plan van aanpak ‘Culinair Schouwen-Duiveland’. Het plan behelst evenementen rondom de culinaire geneugten van het eiland.

Het is de bedoeling dat het culinaire genieten laagdrempelig wordt, zodat iedereen van de unieke streekproducten kan genieten, van jong tot oud. Naast de openingen van de Oosterscheldemossel- en kreeftenseizoen, de Grevelingenoester en de mesheften, ontwikkelt de VVV Zeeland een streekproductenroute en worden culinaire ambassadeurs gevraagd deel te nemen aan het initiatief ‘Ontmoet een Zeeuw’. De ambitie is om in Zierikzee vanaf 2015 een wekelijkse streekproductenmarkt en een grootschalig landelijk culinair evenement voor een breed publiek te organiseren in september.

Meer nieuws