VVV benoemt Raad van Toezicht

Algemeen

Per 1 juli zal de nieuwe Raad van Toezicht van VVV Zeeland worden benoemd. Eerder werd Luit Ezinga uit Schuddebeurs al benoemd tot voorzitter van de nieuwe raad vanaf diezelfde datum. Naast Ezinga zullen tevens Marco van Dijke, Ger van de Velde-De Wilde en Frank Damen lid worden van de Raad van Toezicht. Samen met de heer Essenberg (die reeds onderdeel uitmaakt van de raad) is de nieuwe Raad van Toezicht van VVV Zeeland hiermee compleet.

In de afgelopen periode heeft de huidige (tijdelijke) Raad van Toezicht, bestaande uit de voormalige voorzitters van de gefuseerde VVV-organisaties, een selectieprocedure gevoerd voor de nieuwe Raad van Toezicht. Na de aanstelling van een voorzitter (de heer Luit Ezinga), konden ook de leden van de nieuwe raad worden geselecteerd. Bij de selectie van kandidaten is rekening gehouden met de regionale spreiding binnen Zeeland evenals een evenwichtige verdeling van kennisgebieden.

Frank Damen heeft diverse directiefuncties uitgeoefend en ruime ervaring op HR-gebied en het verzelfstandigen van non-profit organisaties richting profit. De heer Damen is actief op het gebied van recreatie en toerisme op Walcheren, lid van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Bommelerwaard en lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Intermin in Den Haag.

Marco van Dijke heeft ruime ervaring opgebouwd op gebied van (financieel) management en het (be)sturen van zowel publieke als profit organisaties. De heer Van Dijke is werkzaam als interim professional en als ondernemer in de watersport. Hij is voorzitter van Watersportvereniging d’Oosterschelde, penningmeester van het MKB Wemeldinge en lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Koraal Groep.

Ger van de Velde-De Wilde heeft diverse bestuurlijke functies binnen overheden vervult. Zo was zij onder andere wethouder van de gemeente Schouwen-Duiveland, burgemeester van de (voormalige) gemeente Goedereede en waarnemend burgemeester in de gemeente Albrandswaard. Zij vervult momenteel diverse bestuurlijke activiteiten, waaronder als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Windpark Krammer BV. Peter Essenberg is directievoorzitter van de Rabobank West Zeeuws-Vlaanderen is reeds sinds de fusie lid van de Raad van Toezicht. Essenberg was tevens voorzitter van de (voormalige) VVV Zeeuws-Vlaanderen en is lid van de adviesgroep Aantrekkelijk Oostburg.

Meer nieuws