Politie waarschuwt voor babbeltrucs

Algemeen

Het komt regelmatig voor dat mensen in hun woning bestolen worden door dieven die zich met een mooi verhaal een woning binnen weten te praten.

Afgelopen weken werden in Goes tweemaal ouderen bestolen door een jonge vrouw die zich met een smoes over een verstopte riolering of het gebruik van een pen en papier de woning binnen wist te praten. Na haar vertrek bleken de bewoners bestolen van geld en sieraden.

Afgelopen maanden kwamen dit soort incidenten verschillende keren voor op Zuid-Beveland maar ook van Walcheren en Schouwen-Duiveland zijn meldingen bekend. Ongevraagd kwamen mensen aan de deur om afvoer- of verwarmingsinstallaties te controleren, na hun vertrek bleken de bewoners bestolen. Slachtoffers zijn over het algemeen ouderen.

De politie adviseert om geen vreemden de woning binnen te laten die zich onaangekondigd aan de deur melden. Verhuurders van woningen brengen huurders vooraf op de hoogte van gepland onderhoud aan installaties. Sluit de deur af als mensen aan de deur staan en u moet even wat ophalen of opzoeken in de woning. Daarmee is te voorkomen dat iemand ongemerkt de woning binnensluipt. Krijgt u onaangekondigd bezoek aan de deur met een vreemd verhaal, meldt het de Politie op 0900-8844.

Meer nieuws