Hockeysters HSD op slotdag over koploper heen

De hockeyvrouwen van HSD hebben het tijdperk op sportpark Bannink op een stijlvolle manier met een kampioenschap in de reserve vierde klasse afgesloten.

In de laatste wedstrijd onder leiding van coach Peter van Klaveren deden de hockeysters in de uitwedstrijd wat ze moesten doen: winnen. Met negen vaste basisspelers en invalkrachten vanuit de B-jeugd – er zijn momenteel geen A-speelsters bij HSD – kwamen de eilandelijke speelsters zondag in de negentiende minuut op achterstand in en tegen koploper Goirle waar ze de vijfde keus uit die plaats bestreden. Een sterk optreden van HSD-keeper Babette Steenbergen voorkwam een grotere achterstand. Nog voor rust maakte Coco d’Olivio gelijk na een verkeerd geraakte strafcorner. Na de pauze moest HSD (foto) stevig aan de bak om Goirle op 1-1 te houden, maar halverwege de tweede helft kreeg de Schouwse ploeg wat meer overwicht wat in de 65e minuut leidde tot een benutte strafcorner van Lizet Lammerts. Daarna kwam de zege en dus de titel niet meer in gevaar. Naast het kampioenschap van de vrouwen zijn namens HSD de meisjes D2 en de meisjes B2 eerste in de competitie geworden.