Grote verkeerscontrole Grevenlingendam Bruinisse

Algemeen

Op donderdagmiddag- en avond werd op de Grevelingedam (N59) een controle gehouden door de verkeerspolitie in samenwerking met de belastingdienst Zuid-West. Tijdens deze controle werd er gebruik gemaakt van een scanauto (ANPR).

De controle leverde de volgende resultaten voor de politie op:

- twee bekeuringen voor het niet dragen van de gordel; - één bekeuring voor het overschrijden van de doorgetrokken streep; - één persoon die nog gesignaleerd stond voor 94 euro. Heeft direct betaald; - één persoon blies een A-indicatie. Tijdens de uitgebreide ademanalyse was het eindresultaat net onder grens met 205 ug/l. De man ging vrijuit; - twee keer een zeer ernstige overbelading. Het betrof een overbelading van circa 4.000 kg en een van 2.000 kg. In beide gevallen wordt deze zaak nog verder uitgezocht. Een personenauto met daarachter een trailer was geladen met een motorcruiser. De tweede situatie was een Pick-up eveneens met een trailer geladen met een motorcruiser. Beide combinaties werden op een weegbrug gewogen. De trailer achter de personenauto bleek niet beremd te zijn, hetgeen in geval van een noodremming zeker tot ernstige problemen had kunnen leiden.

Door de belastingdienst werden de volgende resultaten geboekt:

- er werden elf beslagen gelegd; - drie auto's werden in beslag genomen en weggetakeld; - er werden drie betalingen gedaan met een totaal bedrag van 3557 euro.

Meer nieuws