Strafzaak roofoverval Burgh-Haamstede aangehouden

Algemeen

De rechtbank in Middelburg heeft vandaag, donderdag, gemeend de strafzaak tegen twee verdachten van een gewelddadige overval in Burgh Haamstede voor getuigenverhoor te moeten aanhouden.

Een 32-jarige man en een 23-jarige vrouw, beiden woonachtig in Schiedam, drongen vorig jaar in de nacht van 15 op 16 december een woning binnen in Burgh-Haamstede. De bewoner werd gekneveld, gedwongen zijn pinpas af te geven en zijn pincode te noemen. Het slachtoffer liep door de zware mishandeling gebroken ribben en een geperforeerde long op. De daders pinden voor een bedrag van 4.500 euro. Van het pinnen werden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden vertoond.

Begin dit jaar konden de verdachten na tips worden aangehouden. De vrouw wil dat de rechtbank de zaak tegen beiden apart behandeld, zodat ze vrijuit kan spreken en niet wordt geconfronteerd met haar medeverdachte. Zij verscheen niet op zitting. De raadsvrouw van de 32-jarige Schiedammer, die wel aanwezig was, vroeg om de voorlopige hechtenis van haar cliënt te schorsen. De rechtbank gaf geen gehoor aan het verzoek, omdat er nog genoeg bezwaren waren om de verdachte langer vast te houden. Behalve de verdachten worden ook de broer van de Schiedammer en het slachtoffer bij de rechter-commissaris als getuigen gehoord.

De zaak komt binnen drie maanden opnieuw op zitting en zal dan worden behandeld.

Meer nieuws