Zierikzee ‘op slot’ voor filmopnames

Algemeen

Het centrum van Zierikzee gaat in de periode van 25 mei tot en met 7 juni grotendeels ‘op slot’ voor de opnames van de film over Michiel de Ruyter. Het gemeentebestuur kondigt vrijdag in haar officiële gemeentepagina in WereldRegio een groot aantal verkeersmaatregelen aan.

Zo moeten de vergunninghouders aan de Oude Haven wijken voor de opnames. Zij kunnen hun auto gratis parkeren op de Mosselboomgaard. Daarnaast wordt het centrum dagelijks grotendeels afgesloten. De gemeente garandeert wel toegang voor hulpverleners.

Het bedrijfsleven moet inzetten op bevoorrading buiten de afsluittijden. In de periode dat de filmopnames worden gemaakt adviseert het gemeentebestuur bezoekers van de stad zoveel mogelijk de parkeerterreinen buiten het centrum te gebruiken. Hierbij noemt ze de parkeerterreinen Hatfieldpark, Scheldestraat en Hoofdpoortstraat.

Verder heeft de gemeente toestemming gegeven voor nachtopnames op 30 en 31 mei. Dat kan leiden tot geluidsoverlast, maar die zal na 01.00 uur voorbij zijn. Voor de film wordt er ook veel straatmeubilair verwijderd. Kijk voor alle maatregelen vrijdag in WereldRegio. De opnames zelf starten op 27 mei.

Meer nieuws