Recreatieverdeelweg kan (deels) open
Recreatieverdeelweg kan (deels) open

Recreatieverdeelweg kan (deels) open

Algemeen

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de aanleg van de Recreatieverdeelweg. Inmiddels is het werk zover gevorderd dat de weg tussen Renesse en Scharendijke op vrijdag 2 mei 2014 open kan voor het verkeer. De komende 2 maanden wordt nog gewerkt aan de bouw van een fietstunnel in de Nieuweweg en het verbeteren van de aansluitingen van de Lange en Korte Moermondsweg op de Helleweg. Verwacht wordt dat de fietsers vanaf vrijdag 20 juni 2014 gebruik kunnen maken van de fietstunnel.

De Recreatieverdeelweg is de weg van Burgh-Haamstede via Renesse naar Scharendijke. De aanleg van de weg bestaat uit drie fases. De eerste fase (Burgh-Haamstede - Renesse) is in 2003 in gebruik genomen. De tweede fase, die op 2 mei open gaat, betreft het gedeelte tussen Renesse en de N57. De aanleg van het laatste gedeelte tussen de N57 en Scharendijke is voorzien in 2016.

In juni vorig jaar kwam het werk stil te liggen door het faillissement van de aannemer. Het nog uit te voeren deel van het werk is daarna opnieuw aanbesteed. De aanleg van de weg is in februari hervat en is nu gereed.

Het doel van de Recreatieverdeelweg is het verminderen van het doorgaand (recreatie) verkeer in een aantal woonkernen in de (noord)westhoek van Schouwen-Duiveland. Daarnaast worden een aantal recreatiegebieden verkeersluw gemaakt en zal het sluipverkeer op de polderwegen afnemen.

Meer nieuws