Rabelink bezoekt eerste
Rabelink bezoekt eerste "On The Rox" feest Renesse

Rabelink bezoekt eerste "On The Rox" feest Renesse

Algemeen

Het eerste "On The Rox" feest van dit jaar in Renesse bleek vrijdagavond een groot succes. Veel jongeren van 12 t/m 15 jaar bezochten het feest in discotheek Pinky's. Ook burgemeester Rabelink bezocht het feest, dat de aftrap was voor een serie feesten in april en juni. De feesten worden georganiseerd in samenwerking met de gemeente en de Zeeuwse jeugd- en alcoholcampagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’.

De "On The Rox" feesten zijn alcoholvrije feesten. Het doel is om jongeren te laten ervaren dat een avondje stappen zonder alcohol (ook) gezellig is. Voor veel jongeren van 16 en 17 jaar is het sinds dit jaar wennen, want tijdens het uitgaan mogen ze geen alcohol meer drinken. Vanaf 1 januari 2014 mogen horecagelegenheden namelijk geen alcohol meer schenken aan jongeren onder de 18 jaar. De behoefte om op stap te gaan wordt door deze alcoholverbodmaatregel echter niet weggenomen en dat is ook niet de bedoeling.

Al sinds 2012 organiseert "On The Rox" feesten voor jongeren van Schouwen-Duiveland. De feesten richten zich specifiek op jongeren in de leeftijdsgroep 12 tot en met 14 jaar en de leeftijdsdoelgroep 15 tot en met 17 jaar.

Foto: Burgemeester Rabelink op het podium met Roxy en MC Ruviene (Facebook "On The Rox")

Meer nieuws