Kuiper gaat masterplan Renesse schrijven
Kuiper gaat masterplan Renesse schrijven

Kuiper gaat masterplan Renesse schrijven

Algemeen

Drie partijen dongen mee naar de opdracht voor het schrijven van een Masterplan voor Renesse. Kuiper Compagnons uit Rotterdam scoorde als beste op kwaliteit en prijs, volgens het beoordelingsteam waar ook de ondernemersvereniging en dorpsraad onderdeel van uitmaakte. Het bureau wil samen met burgers, ondernemers, organisaties en alle betrokkenen in en om Renesse en de gemeente een haalbaar en uitvoerbaar plan opstellen voor het dorp. De aanbesteding valt binnen het gevraagde budget dat de gemeenteraad beschikbaar stelde.

In de offerte en presentatie onderscheidde Kuiper Compagnons zich door betrokkenheid bij en kennis van het dorp te tonen. Voor het uitbrengen van de offerte bracht het team een bezoek aan Renesse. Door het bezoek ervoeren zij zelf dat Renesse zelfbewuste inwoners en ondernemers heeft, die prima weten hoe ze willen wonen, leven en ondernemen. Daarom willen zij vooral met de ondernemers, bewoners, corporatie, organisaties en de gemeente de opgaven die in Renesse liggen onderzoeken en de toekomst bepalen, zodat Renesse een toekombestendige woon- en verblijfsplaats krijgt. Het bureau richt zich vooral op samenwerking wat onder andere inhoudt dat zij diverse scenario’s gaan ontwikkelen met het dorp en samen het voorkeursscenario bepalen.

Kuiper Compagnons wil geen blauwdruk voor Renesse maken, maar een aantal kaders vaststellen met nadruk op flexibiliteit. Het masterplan moet met behulp van beelden een doorkijk geven en laten zien hoe Renesse er over twintig jaar uitziet. Kuiper Compagnons wil het plan concretiseren door samen met Renessenaren vijf a tien concrete projecten te bepalen waar Renesse op de korte termijn mee aan de slag kan. Medio mei heeft het bureau een startbijeenkomst met de ondernemersvereniging, dorpsraad en gemeente ingepland.

Meer nieuws