Mogelijk celstraf voor inbreker vakantieparken

Algemeen

Een 27-jarige inwoner van Burgh-Haamstede hoorde vandaag bij de rechtbank voor zijn aandeel bij inbraken in vakantiewoningen dertig maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen. Het merendeel van de twintig inbraken vonden plaats op Schouwen-Duiveland. Zo ging de man samen met vrienden op strooptocht in Ouwerkerk, Burgh-Haamstede, Renesse, Brouwershaven en Zierikzee. Behalve het stelen van waardevolle spullen deden ze zich te goed aan drank en etenswaren, waarbij DNA-sporen werden achtergelaten. De man werd 17 augustus aangehouden toen hij zich verdacht ophield in de haven van Zierikzee.

Daar bleek hij uit kluisjes van stroomkasten 500 euro te hebben weggenomen. Zijn DNA bleek te matchen met de sporen van zeventien inbraken. Die werden door hem ook bekend. Bij twee andere inbraken in Ouwerkerk, waarbij geen DNA werd aangetroffen, ontkende hij de betrokkenheid.

Wel zou hij een tv en een hogedrukreiniger, die bij hem werden aangetroffen, hebben gekocht van de dader van die inbraken. Hij wilde de namen van zijn mededaders niet noemen, omdat hij zich bedreigd voelde. De Schouwenaar toonde zich bereid om het schadebedrag (ruim 1.400 euro) van enkele gedupeerden te vergoeden. Raadsman D. Olie pleitte voor een celstraf gelijk aan het voorarrest en een maximale werkstraf.,,Daar zou zijn gezin en de maatschappij het meest mee gebaat zijn.” De verdachte betuigde zijn spijt aan de slachtoffers en zei zijn leven te willen beteren. De rechtbank doet 8 mei uitspraak.

Meer nieuws