Bromfietser na achtervolging in gevecht met Politie

Algemeen

Toen agenten woensdag een bromfietser wilden aanspreken voor het rijden zonder licht, koos hij het hazenpad. Toen hij eenmaal werd achterhaald, ging hij bovendien het gevecht aan met de agenten.

Kort voor middernacht zagen agenten de bromfietser rijden op de Laan van Sint Hilaire in Zierikzee. Het viel hen daarbij op dat de bromfiets, waar een aanhangwagentje achter hing, geen licht voerde en geen kentekenplaatje had. Daarom stopten de agenten even voorbij de bromfietser met het doel hem aan te spreken. De bromfietser keerde bij het zien van de politie echter meteen en ging er vandoor.

De agenten zette meteen de achtervolging in, waarbij zij verschillende keren probeerden de bromfietser zijn doorgang te blokkeren. Dat lukte uiteindelijk net voor het bruggetje met de Zuidwellestraat. Gedreven om uit handen te blijven van de politie liet de man echter zijn bromfiets achter en vluchtte te voet door het water naar de overkant. Na een achtervolging te voet en een zoektocht in de brandgangen werd de verdachte (48) gevonden in een tuin. Daar probeerde hij weer te vluchten, maar hij werd daarbij tegen gehouden door de agenten. Hierop ging de verdachte het gevecht aan met de agenten, die hem uiteindelijk onder dwang konden aanhouden.

Meer nieuws