Niet welkom
Niet welkom

Niet welkom

Algemeen

Om te voorkomen dat de rugstreeppad kraamkamers maakt op de depots van het Bureau Zeeweringen, worden deze expres onaantrekkelijk gemaakt.,,De rugstreeppad is een beschermde diersoort. Als deze in het werkgebied of depot terechtkomt, mogen we hier niet meer werken,” zo laat het bureau weten.

Op en in de buurt van depots zorgen vrachtwagens vaak voor diepe sporen. Als het regent, blijft daar water in staan. Rugstreeppadden planten zich bij voorkeur voort in dit soort poeltjes. Zodra ze eitjes hebben gelegd en larven hebben, mag het terrein niet meer gebruikt worden. ,,De oplossing is simpel en effectief: diepe sporen van vrachtverkeer direct opvullen met zand.”

Om te voorkomen dat volwassen rugstreeppadden in het werkgebied terecht komen, plaatst het projectbureau ook zogenaamde paddenschermen. Een lage afrastering van doek of gaas is voldoende. De pad heeft namelijk korte achterpoten. Hierdoor kan hij niet hoog springen.

De rugstreeppad is een kleine pad (vier tot zes centimeter) met een opvallende, gele streep die vanaf de achterzijde van het lichaam over de rug doorloopt tot aan de ogen of neusgaten.

Meer nieuws