Benefietsevenement Rotary op Havenplein
Benefietsevenement Rotary op Havenplein

Benefietsevenement Rotary op Havenplein

Algemeen

De vierde editie van het Benefietsevenement van Rotary Zierikzee heeft een boordevol en zeer afwisselend programma. Zo kunnen deelnemers op 12 april de ‘Mont Ventoux’ beklimmen of een mooi rondje over het oostelijk van Schouwen-Duiveland en Tholen fietsen.

Het opnemen van de Mont Ventoux is één van de nieuwe onderdelen bij het Benefietsevenement waarvan de opbrengst naar kinderdiabetes, het goede doel van 2014, gaat. De beruchte Franse berg is ‘slechts’ op een superscherm te zien. Onder begeleiding van een sportinstructeur kunnen deelnemers op hun eigen tempo de Mont Ventoux ‘beklimmen’. ,,Je speelt met je verzet”, legt Ans Wandel, één van de mensen achter het Benefietsevenemen, uit. Van het rondje over 110 kilometer aan het oostelijk deel is ook werk gemaakt. Het parcours in uitgestippeld door de organisatoren van het succesvolle Giro di Schouwen-Duiveland.

Hoewel het Benefietsevenement over een kleine twee weken is, neemt de organisatie vanaf 29 maart al een flinke aanloop. Dan is namelijk zes weken lang het fietsbroodje te koop. In de vorm van een bloem is bij vele Zeeuwse bakkers het broodje te koop voor 5,95 waarvan één euro naar kinderdiabetes gaat. Het fietsbroodje is een initiatief van Henk Krijger van Krijger Molenaars en de Stadsbakkerij.

Tijdens het Benefietsevenement kunnen deelnemers ook korte toertjes van tien en veertig kilometer maken, is er een gratis fietskeuring, een verkeersquiz, een behendingheidstraining en kun je de kneepjes van een BMX-instructeur leren.

 

www.benefietsevenement.nl

Meer nieuws