Museumweekend in teken van 'selfie'

Algemeen

Het Stadhuismuseum Zierikzee is één van de 300 musea die meedoen met Museumweekend op 5 en  6 april .Het Museumweekend staat dit jaar helemaal in het teken van de selfie. Bezoekers worden in het hele land uitgenodigd een selfie te maken in een museum en die te uploaden naar selfiemuseum.nl of #selfiemuseum (Twitter). Hun selfie wordt live geprojecteerd in alle 300 deelnemende musea - ook in het Stadhuismuseum. Bezoekers kunnen hun eigen selfie meteen in het Stadhuismuseum geprojecteerd zien. Maak bijvoorbeeld een selfie met een van de historische helden die op zaterdag in het Stadhuismuseum rondloopt. Of maak met je favoriete museumobject. Bezoekers bouwen op die manier mee aan het grootste #selfiemuseum van Nederland, maar belangrijker is misschien dat ze kans maken op 1 jaar onbeperkt museumbezoek voor het hele gezin.

Op zaterdag 5 april is er een speciale zoektocht voor kinderen (en hun ouders).  Die dag lopen in het museum de ‘helden van vroeger’ rond. Zierikzeese beroemdheden als Job Baster en Pieter Mogge komen speciaal een dag terug naar het stadhuis om over vroeger te vertellen. Voor het oplossen van de zoektocht is hun hulp nodig. Ze helpen je graag de oplossing te vinden. Wil je eens een held van vroeger ontmoeten? Kom dan naar Stadhuismuseum Zierikzee.

 Op zaterdag 5 en 6 april kunt u voor slechts 1 euro naar binnen. Jongeren t/m 18 jaar hebben dit weekend gratis toegang. Kijk voor het volledige programma van alle deelnemende musea op museumweekend.nl

 

Meer nieuws