Geen afscheid in stijl Delta Sport, wel nostalgisch

De Stoomboot' werd maar weer eens uit de kast gehaald. In dat opzicht was er na afloop een afscheid in stijl en vierde nostalgie hoogtij op de tribune, buiten de lijnen en na afloop in sportcafé Onderdak. Binnen de lijnen - en daar draait het om - ging het tijdens de allerlaatste handbalwedstrijd in sporthal Onderdak maar ternauwernood goed tegen Hellas 3. Het besef binnen de huidige spelersgroep, dat hun club Delta Sport, vooral aan het begin van de jaren negentig tot grootse daden kwam en tot grote hoogtes reikte, leefde nauwelijks of te weinig. De weer talrijk opgekomen toeschouwers ervoeren dat wel en maakten zich terecht op voor een gepast afscheid in het oude sportcomplex aan het Groeneweegje. Ze kwamen bedrogen uit, net als trainer/coach Peter Bos. Voor de zoveelste maal dit seizoen zag hij zijn manschappen een net-niet-wedstrijd spelen. Vooral het lage schotpercentage en het niet slim schieten ergerden - overigens voor de laatste keer want hij stopt ermee - de Zierikzeeënaar. Bos ontplofte bijkans toen één van zijn spelers, Ruben Bos, een vrije schietkans onbenut liet waardoor de Haagse tegenstander met vier treffers meer ging rusten dan de thuisploeg. Als 'straf' begon Bos in de tweede helft op de bank, maar zou de tiener in de climax van het laatste competitieduel van 2013/2014 zijn ultieme revanche op alles en iedereen halen. Bos, zijn vader maar zondag vooral trainer, was woest in de kleedkamer, sprak hij na afloop. ,,Het was voor rust één grote slappe hap en daarom ben ik de rust ouderwets tekeer gegaan." Hoe ziet dat er uit? Bos vervolgt: ,,Gillen en wijzen op de fouten en zeggen dat het een stelletje lamlullen waren. Ze hebben lamlendig staan handballen in de eerste helft. In de tweede helft ook nog. Er was geen bezieling de geest zat in de fles. Alles waar je donderdag op traint, weigeren ze op zondag te doen. Ik maak me daar pisnijdig over. Op gegeven moment komt de geest er dan wel uit, krijgen ze ook de geest en gaan ze als de brandweer." Op dat moment leidde Hellas 3 met vijf punten verschil (17-22), maar was het beste (lees: de conditie) er van af. Delta Sport voelde dat ook wel, maar moest nog wel 'even' dat nadelige verschil wegpoetsen. Want afsluiten met een verliesbeurt in de laatste handbalsessie in Onderdak zou wel heel treurig zijn, maar gezien het hele seizoen weer ook niet verwonderlijk. ,,Het was in de eerste helft veel te tam allemaal", vond speler Guust Sluijs. ,,In de tweede helft was het allemaal veel beter. Het was jammer dat ik laatste tien minuten moest zitten, maar dat hoort erbij. Ik was lekker op dreef en dacht: 'ik gooi er nog een paar bij'." Bos, niet specifiek doelend op Sluijs: ,,Pas op in de tweede helft van de tweede helft ging het goed, zowel verdedigend als aanvallend. Er was een aantal mensen die zich gepasseerd voelden. Dat is dan jammer." Hoewel de pijp inmiddels bij Hellas 3 ver leeg was, stond ze nog wel steeds voor. Een jammerlijk einde dreigde, ook al omdat de treffers in de laatste minuten bijzonder schaars waren. En als je dan ook nog goede kansen om zeep helpt. Tim Vleeshouwer liet de 23-23 liggen en Jordi Niemans deed dat ook. Hellas 3 maakte met haar zuchtje adem 22-24. Een nederlaag met slechts een paar minuten op de klok leek onomkeerbaar. De 23e kwam nu wel van de hand van Jordi Niemans en nummer 24 werd er door Bos ingegooid. Ongeveer anderhalve minuut voor het einde bepaalde dezelfde Bos de eindstand op 25-24. Met deze laatste twee treffers werd hij de laatste doelpuntenmaker in sporthal Onderdak en maakte de handballer zijn misser voor rust meer dan goed. Eind goed al goed. Scores Delta Sport: Guust Sluijs 6, Koen de Bruijn 5, Jordie Niemans, Tim Vleeshouwer, Jimmy Niemans 3, Ruben Bos, Thijs van Splunder 2, Guido de Graaf.