Historische nederlaag Bruse Boys tegen SSV'65

Aan alle goede reeksen komt een keer een eind, al leek het doorbreken van de goede serie tegen SSV'65 een tikkeltje onnodig voor Bruse Boys. Achteraf en bovenal was de 1-3-zege van de Goese ploeg op de Bruenaren best terecht te noemen, al was Bruse Boys-trainer Wim Nieuwland het daar niet helemaal mee eens . De reden was simpel: SSV'65 zette de kansen wel om in doelpunten waar de thuisploeg dat voor de eerste Zuid-Bevelandse goal en bij een 0-2-achterstand meerdere keren naliet. Naast de verdiende overwinning van de ploeg van trainer Marco Groeneveld was het ook een historische. Nog nooit had SSV'65 op Bruse bodem weten te winnen. In de eerste helft leek Bruse Boys die fraaie conduitestaat in stand te kunnen houden. Op de eerste tien minuten na heerste de thuisploeg en mocht het een klein wonder heten dat ze zich geen al dan niet grote voorsprong kon verschaffen. De eerste de beste kans voor SSV'65 was daarentegen wel raak. Neem daarbij de tweede gele kaart van Thomas Groeneveld en Bruse Boys stond ineens heel anders in de wedstrijd. Ze leek helemaal kansloos toen SSV'65 tien minuten na rust de 0-2 maakte. Toen de Goesenaren vervolgens nogal vrij opdoken voor Bruse Boys-doelman Mark Giljam was het wederom een wondertje (Nieuwland: ,,We waren rijp voor de slacht") dat er meer goals uitbleven. Hierdoor bleef het duel nog een tikkeltje spannend. Dat tikkeltje kon er van af toen Tommy Pronk, nog maar een paar minuten in het veld, een kwartier voor tijd keurig de 1-2 in de verre hoek deponeerde. Bij deze stand mocht SSV'65 in haar handen knijpen dat er op z'n minst niet één Bruse treffer bijkwam. ,,We scoren niet. Dit is de rode draad in het seizoen waardoor we het onszelf heel moeilijk maken", weet Nieuwland. In de slotminuut verdubbelde SSV'65 de marge weer. Bruse Boys stond toen een paar minuten met negen man omdat Marco Ketting met rood moest vertrekken. Daar bleef het niet bij met de schade voor de thuisploeg. De derde plaats, het hoogste haalbare voor Bruse Boys dit seizoen in de tweede klasse E, is uit het zicht. En, ja, na de 'Goese' nederlaag moet ze zelfs met een schuin oog kijken naar de elfde plaats, een stek die aan het einde van rit nacompetitie om lijfsbehoud betekent. Nieuwland: ,,Het wordt nu overleven. We moeten nu minimaal twee van de vijf wedstrijden winnen en dat is niet zo simpel." Gezien het aantal schorsingen en blessures slaat Nieuwland de spijker helemaal op zijn kop.