Duiveland schiet (nog) niets op met fraaie uitbeurt
Duiveland schiet (nog) niets op met fraaie uitbeurt

Duiveland schiet (nog) niets op met fraaie uitbeurt

Algemeen

Duiveland zet na de winterstop een meer dan goede reeks neer, maar nog altijd staat ze op één van de twee rechtstreekse degradatieplaatsen. Die goede reeks kreeg zaterdag in Terneuzen nog meer glans door de plaatselijke Boys met 0-3 te verslaan. Een prima uitslag, maar na het zien van de resultaten van de concurrenten, Zwaluwe en Tholense Boys, moest de Oosterlandse formatie concluderen dat de fraaie uitbeurt nog niets oplevert. Het gat met Zwaluwe blijft met nog zes duels te gaan vier punten. Waar de nacompetitie voor lijfsbehoud voor Duiveland het enige redmiddel van dit seizoen is, probeert DFS die in de derde klasse A meteen te ontlopen. De formatie van trainer Ben van de Bos staat nu negende met vier punten voorsprong op Nieuwland dat elfde staat. Laatstgenoemde heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. DFS hoeft zich dus nog niet al teveel zorgen te maken. Voor de strijd bovenin de vierde klasse A wordt de situatie voor SKNWK wel zorgelijk. Zaterdag miste coach Jack Wijnands zes selectie- waarvan vier basisspelers. Derhalve verloor de Nieuwerkerkse ploeg op sportpark Het Springer met 1-4 van Colijnsplaatse Boys. Dat belooft niet veel goeds voor volgende week als runner up Arendskerke op bezoek komt. Wijnands: ,,Dit is niet op te vangen. Dan ben je als team gewoon een stuk minder". In dezelfde afdeling won ZSC'62 met 6-0 van Wolfaartsdijk en blijft hierdoor koploper. De Scharendijkenaren volgen volgende week met veel belangstelling de wedstrijd tussen SKNWK en Arendskerke, respectievelijk de nummer drie en twee.

UITSLAGEN ZATERDAG Tweede klasse E: Bruse Boys-SSV’65 1-3 (1-2 Tommy Pronk) Terneuzense Boys-Duiveland 0-3 (0-1 Thijs Rentier, 0-2 Robbert de Bruine (foto), 0-3 Dennie le Comte)

Derde klasse A: Nieuwdorp-DFS 4-0 MZC’11-VCK 3-1 (1-0 Ramon Janson, 2-0 Corné Schilperoort, 3-0 Martijn van Grunsven)

Vierde klasse A: SKNWK-Colijnsplaatse Boys 1-4 (1-4 Carlo van der Maas) ZSC’62-Wolfaartsdijk 6-0 (1-0 Barry van der Stel, 2-0 Jos Erades, 3-0 Robin Provoost, 4-0 Mike de Voogd, 5-0 en 6-0 Robin Provoost) Waarde-WIK’57 1-2 (0-1 Bart Boot, 1-2 Arjen Berrevoets)

VROUWEN Tweede klasse B: MZC’11-Brielle 1-3 (1-1 Bianca van der Helm)

Meer nieuws