Inwoners vinden investeringen binnenstad belangrijk

Algemeen

Inwoners van Schouwen-Duiveland vinden het van groot belang dat er geïnvesteerd wordt in de binnenstad van Zierikzee. Dat blijkt uit een enquete van Scoop en de PZC. Dinsdagavond werd er een debat over gevoerd in café de Biet in Zierikzee.

Eén van de stellingen gaat over de versterking van de economie. Van de deelnemers uit de gemeente Schouwen-Duiveland geeft een ruime meerderheid aan dat de gemeente vooral moet investeren in een aantrekkelijke binnenstad: volgens 68,4 procent doet de gemeente er wijs aan om daar geld aan te besteden. Investeren in een winkelboulevard aan de rand van de stad krijgt van 12,4 procent de voorkeur en slechts 3,5 procent vindt de aanleg van industrieterreinen de beste keus. De Zeeuwse gemiddelden voor deze stelling waren 65 procent voor de binnenstad, 5 procent voor een winkelboulevard en 10 procent voor industrieterreinen.

In de enquête kwam het parkeren op Schouwen-Duiveland nog eens aan de orde, namelijk het parkeren bij de stranden. Liefst 84,5 procent van de mensen die aan de peiling deelnamen vindt het niet redelijk dat er buiten het hoogseizoen betaald moet worden. Wat hen betreft blijft betaald parkeren bij de stranden beperkt tot de maanden juli en augustus.

Verder vindt een ruime meerderheid (79,3 procent) dat er al genoeg vakantiehuisjes op het eiland zijn. Over gemeentelijk geld steken in het veiliger maken van de N57 en de N59 is men verdeeld. Iets meer dan de helft vindt dat de gemeente ook zelf moet investeren in deze rijkswegen.

De meningen op Schouwen-Duiveland lopen over de algemene stellingen in de pas met het Zeeuwse gemiddelde.

Meer nieuws