Logo wereldregio.nl

Verwarde man klimt op dak woning Zierikzee

Vrijdagavond is in De Huijbertstraat een man, die ten einde raad was, op het dak geklommen. Hij dreigde eraf te springen en dakpannen naar beneden te gooien. Na een tijdje is hij eraf gekomen en door de politie aangehouden.

De politie was sinds donderdag jl. op zoek naar een 32-jarige man uit Zierikzee. Tegen de man loopt een onderzoek naar huiselijk geweld. De officier van justitie had toestemming gegeven om de man aan te houden. Agenten hadden donderdag en vrijdag al op diverse locaties in Zierikzee zonder resultaat gezocht.

Vrijdagavond belde de man naar het politiebureau. Er werd afgesproken dat agenten voor een gesprek naar de woning aan De Huijbertstraat zouden komen. Toen de agenten om 19.50 uur bij de woning aankwamen, zat de man op het dak te schreeuwen. Familieleden en agenten probeerden de man te kalmeren. Wat resulteerde dat hij rond 20.35 uur vrijwillig van het dak kwam. De man is daarna aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.