Epinie nu online

Algemeen

Vanaf vandaag kunnen álle inwoners van Schouwen-Duiveland in hun eigen woonomgeving een debat starten over de meest uitéénlopende onderwerpen. WereldRegio introduceert als eerste lokale krant een digitale debatplaats onder de naam Epinie. Internet is al langere tijd een uitgelezen medium om een mening te geven over uitéénlopende onderwerpen. Maar met Epinie wil WereldRegio de discussie vooral op het eiland laten plaatsvinden. Een debat van mensen, die in dezelfde omgeving wonen.

Maar Epinie gaat nog een stapje verder. Voor ieder debat of iedere discussie is het van groot belang dat de deelnemers beschikken over dezelfde informatie. Relevante cijfers, historie of wat dan ook. De Zeeuwse Bibliotheek en SCOOP gaat de debatten voorzien van relevante informatie.

Epinie gaat als volgt in zijn werk. Gelijkertijd kunnen er vijf debatten worden gevoerd. Bezoekers van de website kunnen een debat aandragen, dat door WereldRegio kan worden geactiveerd. Op datzelfde moment gaat medewerkers van SCOOP en de Zeeuwse Bibliotheek met het thema aan de slag en proberen de relevante informatie zo snel mogelijk bij de stelling te plaatsen. Bezoekers van Epinie kunnen aan alle debatten deelnemen. Dat kan door een ‘eens’ of ‘niet eens’ te geven. Maar ook door inhoudelijk op een stelling te reageren, waar andere bezoekers dan ook weer op in kunnen gaan.

WereldRegio hoopt dat haar lezers op deze manier een platform hebben waar ze met elkaar het debat kunnen aangaan. Voorbeeld is de herinrichting van de Zierikzeese binnenstad. Op tal plaatsen is er soms heftig gediscussieerd. Door het debat naar Epinie te leiden komen voor- en tegenstanders elkaar in eenzelfde omgeving tegen. Een omgeving waar alle relevante informatie te vinden is. Het webadres is www.epinie.nl/wereldregio

Meer nieuws