Streep door project met Tijdpunten
Streep door project met Tijdpunten

Streep door project met Tijdpunten

Algemeen

Stichting Made in Zeeland stopt per 1 maart  met Tijdpunten, een alternatief beloningssysteem voor vrijwilligerswerk. De gemeente en Zeeuwland wilden er niet meer in investeren. In overleg met de partners uit Hart van Leefbaarheid worden in deze samenstelling geen activiteiten rond Tijdpunten meer ontplooid. In Hart van Leefbaarheid participeren Zeeuwland, SMWO-welzijn Schouwen- Duiveland en de gemeente Schouwen-Duiveland.

Het project Tijdpunten is in november 2012 als proef gestart en wil mensen in de samenleving activeren om meer vrijwilligerswerk te doen voor maatschappelijke organisaties en voor elkaar. Tijdpunten zou mensen aanspreken die hun inzet beloond willen zien door een wederdienst van een ander. Dit zou een nieuwe groep mensen activeren, die zich door het gebruikelijke onbeloonde vrijwilligerswerk niet laat motiveren.

In 2013 is het project langzaam op gang gekomen onder leiding van het Welzijnshuis. Net toen men in september meer naar buiten zou treden, ging het Welzijnshuis failliet. Direct na het faillissement heeft de Stichting Made in Zeeland een noodplan opgesteld en in uitvoering genomen na overleg met de projectpartners. Hierdoor werden de websites www.tijdpunten.nl en de hieraan gekoppelde Marktplaats/ Internetbank gered. Een nieuw verzoek van de stichting Made in Zeeland voor bijdragen in de kosten in 2014 is door de partners niet beantwoord, omdat de stuurgroep Hart van Leefbaarheid heeft besloten het geld voor andere projecten in te zetten.

Meer nieuws