Van Dalen de beste kok van Zeeland

Algemeen

Tijdens de jaarlijkse wedstrijd van de Vereniging van Zeeuwse Koks die dit jaar wederom gehouden werd in Vlissingen streden heeft Wim van Dalen uit Burgh-Haamstede gewonnen. Er streden elf Zeeuwse koks om de titel.  Van Dalen versloeg Kim van de Hiele van restaurant Desafinado’s. Derde werd Corjan Hoogerheide van restaurant in den Struyskelder uit Veere. De koks streden net als voorgaande jaren weer om de felbegeerde VZKUnileverFoodSolutions wisselbokaal.  Het thema dit jaar was; a la carte koken met "Geit".

De koks moesten in 45 minuten een hoofdgerecht met geit op twee borden presenteren die ze a la minute moesten bereidden. Er was een kleine winkel gecreëerd waar de deelnemers konden shoppen en de benodigdheden konden pakken. Er was o.a. geitenfilet en ook de technische delen van de geit werden in de koeling  uitgestald.Zoals altijd was er veel creativiteit terug te vinden in de gerechten. De koks konden o.a. punten scoren met de juiste wijn/spijscombinatie, originaliteit, smaak.

De momenteel werkzoekende Wim van Dalen had een creatie gemaakt van geitenfilet op smaak gebracht met Chinese 5 kruidenpoeder, taboulé met mint en koriander, een kalfsjus met chocolade, een puree van spinazie en anijschampignons ingerold in gele wortel gegaard in aceto balsamicoazijn. De jury bestond deze keer uit Albert Tielemans culinair adviseur van Sligro,SVH Meesterkok Pascal van Loon van Unilever en PZC redacteur Guido vd Heyden Er was veel belangstelling van buitenaf in de Sligro om al het lekkers te bewonderen.  Tevens werd er door diverse koks van de VZK demonstratie gekookt. Er werden kleine gerechtjes bereid zodat de gasten deze konden proeven.

Wegens grote belangstelling en succes zal waarschijnlijk volgend jaar weer de Sligro Vlissingen het podium zijn voor de jaarlijkse kookwedstrijd.

Meer nieuws