OM wil veroordeling voor sexueel misbruik Oosterland

Algemeen

Het Openbaar Ministerie in Middelburg  vindt bewezen dat een 52-jarige man zijn zoon eind negentiger jaren in Oosterland seksueel heeft misbruikt. Officier van Justitie eiste twee jaar gevangenisstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk en reclasseringstoezicht. De verdachte, die nu in Middelburg woont, zei dat de seksuele handelingen destijds niet verder gingen dan het strelen van erogene zones bij zijn zoon, die tien jaar was toen zijn vader aan hem zat. Het misbruik binnen het streng gelovige gezin zou in 1998 zijn begonnen en duurde circa drie jaar. Volgens het slachtoffer, die in 2011 aangifte deed, was zijn vader veel verder in zijn seksuele escapades gegaan.

,,Ik ben puur seksueel misbruikt.” De man stelde dat hij door zijn homoseksuele gevoelens er vatbaar voor was geweest en binnen zijn huwelijk er nog steeds mee worstelt. Hij hoopte het binnen familiekring te houden, maar dat lukte niet. Daarvoor was de schade, die aan zijn zoon was toegebracht, te groot. Het slachtoffer heeft zijn achternaam laten veranderen. Hij diende een schadeclaim in van 7.500 euro smartengeld plus 900 euro aan gemaakte kosten. Hij is getrouwd en heeft een zoontje.

,,Ik heb lang hiermee rond gelopen. Ik was psychisch in de war en had schuldgevoelens. Ik toonde agressief gedrag en mijn huwelijk stond onder druk. Mijn vaderschap is ontnomen.” Hij had hulp gezocht bij gedragsdeskundigen. Een andere zoon had verklaard dat zijn vader ook aan hem had gezeten, maar deed geen aangifte. De ontucht gebeurde op de slaapkamer van de ouders en de zoons. Advocate C. Kouijzer vroeg haar cliënt vrij te spreken van seksueel misbruik, omdat volgens haar zijn echtgenote dat ook had moeten weten. ,, Hij heeft zijn zoon alleen betast”, verzekerde de raadsvrouw.  De verdachte wil, als het moet, zich wel laten behandelen in een kliniek. Hij vertelde via een stichting zich in te zetten voor mensen met homoseksuele gevoelens binnen de Reformatorische gemeenschap.  De rechtbank doet 13 februari uitspraak.

Meer nieuws