Besluit Havenpark
Besluit Havenpark

Besluit Havenpark

Algemeen

Burgemeester en wethouders nemen vrijwel alle suggesties voor de herinrichting van het Havenpark over van de door de gemeente ingestelde werkgroep. De gemeenteraad is nu aan het  woord. De plannen kosten ruim 1,1 miljoen euro.

De suggesties van de werkgroep waren:

1.Om te voldoen aan het uitgangspunt ‘maximaal groen en maximaal bomen’, dienen de paden die door het Havenpark lopen smaller te worden gemaakt. Daarbij vervangen we stenen (grijs) voor beplanting/gras (groen). Daarbij houden we wel rekening met de aanbevelingen van het CROW voor de minimale eisen die gesteld worden aan wandelpaden.Hierdoor houden we bijvoorbeeld rekening met het passeren van voetgangers maar vooral mindervaliden.

2. Tevens vanuit ‘maximaal groen en maximaal bomen’ houden we drie wandelpaden die leiden naar de zijkanten van het park in tegenstelling tot vijf wandelpaden in het oorspronkelijke ontwerp. Ook daarbij vervangen we stenen (grijs) voor beplanting/gras (groen)

3. De terrassen van de restaurants worden 90m2 (vergelijkbaar Havenplein) en worden speelser van opzet in plaats van rechte vakken.

4. De beplantingsvakken op het Kraanplein worden vergroot, maar het dient desondanks mogelijk te blijven om op het Kraanplein kleine ‘evenementen’ te organiseren en te ‘verblijven’.

5. De boom in het midden van het Kraanplein blijft behouden, vanuit de bomenrij aan de noordzijde van het Kraanplein wordt een boom verplaatst indien mogelijk. Zo niet dan wordt een nieuwe boom geplaatst. Het aantal bomen op het Kraanplein in de huidige situatie blijft behouden. De bomen hoeven niet op dezelfde locatie te blijven staan maar het aantal bomen mag niet verminderen.

6. Het behouden van de bomen heeft gevolgen voor de invalidenparkeerplaatsen aan de noordzijde van het Kraanplein zoals deze nu zijn ingetekend. Het parkeren van voertuigen op het plein is bovendien niet fraai. Voorgesteld wordt de invalidenparkeerplaatsen niet te situeren op het Kraanplein maar het aantal van vijf te verdelen over de volgende locaties: Uitbreiding invalidenparkeerplaatsen noordzijde Oude Haven; Invalidenparkeerplaatsen zuidzijde Oude Haven; Uitbreiding invalidenparkeerplaatsen op één van de bestaande parkeerterreinen nabij het centrum.

7. De drijvende trap in de Oude Haven aan de zijde Kraanplein wordt uitgevoerd.

8. De boei op het Kraanplein kan verdwijnen en op een andere plek worden geplaatst.

9. De fontein in huidige vorm blijft behouden.

10. Het beeld van Job Baster blijft behouden op de locatie die reeds in het conceptontwerp is bepaald.

11 Het anker wordt gesitueerd op één van de grasperken in het Havenpark.

Burgemeester en wethouders nemen dus al die suggesties over met uitzondering van punt 5.

Meer nieuws